• utorak, 16. april 2024.
Migrantske porodice skrivene u tovarima robe
Crna hronika
0 Komentara

Migrantske porodice skrivene u tovarima robe

17. maj 2018. godine

Da želja za odlaskom u zemlje EU, makar i bez ikakvih ličnih dokumenata, ne jenjava, dokaz su i  neuspeli pokušaji ilegalnog prelaska preko granice u poslednja dva dana na prelazima Šid i Batrovci, saopštila je Uprava carina.

Migrantska porodica Batrovci 16 05 2018Takav je i slučaj porodice koja je 16. maja 2018. godine na izlazu prelaza Batrovci osujećena u nameri da se u prikolici kamiona prebaci preko graničnog prelaza. Carinici su porodicu zatekli u kamionu turskih registarskih oznaka koji je prevozio lešnike iz Turske ka Švajcarskoj.

Pošto je sajla kamiona bila vidno oštećena, carinicima je bilo jasno da se u tovaru najverovatnije kriju ilegalni migranti, što je i potvrđeno kada su u prikolici među lešnicima zatekli bračni par iz Avganistana sa dvoje maloletne dece.

Na istom prelazu je i 14. maja zabeležen pokušaj porodičnog prelaska preko granice u kamionu bugarskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Bugarska – Španija prevozeći staklenu ambalažu. Zahvaljujući mobilnom skeneru na čijem su se snimku videle tri ljudske siluete u prikolici, otkrivena je i tročlana avganistanska porodica – roditelji i dete predškolskog uzrasta.

Cetvorica ilegalaca na Sidu 15 05 2018I u utorak, na izlazu graničnog prelaza Šid takođe su zabeležena dva pokušaja ilegalnog prelaska granice.

Vozač kamiona bugarskih registarskih oznaka koji je prevozio metalne konstrukcije od  Bugarske do Slovenije prijavio je carinicima tragove na prikolici. Ušavši u tovarni deo kamiona, carinici su zatekli četvoricu muškaraca koji su im rekli da su iz Avganistana.

Migranti su otkriveni u još jednom kamionu, takođe bugarskih registarskih oznaka, koji je transportovao nameštaj iz Bugarske za špansko tržište.

Vozač je carinicima rekao da sumnja da se u prikolici nalaze migranti, jer je primetio tragove na njoj, da bi potom carinici unutra zaista pronašli dvojicu mladića iz Avganistana.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: