• četvrtak, 25. april 2024.
Nije voda sa svake česme za piće
Društvo | Hronika | Vesti
0 Komentara

Nije voda sa svake česme za piće

25. april 2018. godine

Sremska Mitrovica – Prema rezultatima laboratorijskih analiza uzoraka vode za piće sa arteških česmi u opštini Sremska Mitrovica u periodu mart – apri, koje je izvršio i saopštio Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, na desetak mesta ta voda nije za piće. To se u Sremskoj Mitrovici odnosi na javne česme kod MZ “Slobodan Bajić Paja, u Ulici Miloša Obilića, kod SDK-a, kod Železničke stanice i česma na uglu ulica Kuzminska i Palanka. U Kuzminu nije za piće dobra voda sa česme u Ulici Nikole Radojčića, u Sremskoj Rači na česmama u Ulici vojvođanski put 43 i u centru sela. U Mačvanskoj Mitrovici isto to važi za česmu u centru mesta, u Salašu Noćajskoj za česmu u Ulici Dobrosava Radosavljevića , a u Noćaju za česmu kod mlina.
U obaveštenju Zavoda za javno zdravlje navodi se : “Na osnovu prethodnih laboratorijskih ispitivanja i rešenja sanitarnog inspektora na pojedinim objektima javnih česmi treba postaviti obaveštenje VODA NIJE ZA PIĆE. Treba imati u vidu da pojedini nesavesni građani skidaju table sa predhodno postavljenim obaveštenjem, zbog toga je preporuka za potencijalne korisnike da se predhodno informišu o higijenskoj ispravnosti vode za piće, pre odlaska na javne česme.
Ukoliko se voda sa izvorišta nosi kući i kasnije koristi za konzumaciju OBAVEZNO je obezbediti higijenski bezbednu (čistu i dezinfikovanu) ambalažu, držati je u rashladnom uređaju (frižideru) i što pre iskoristiti.
Uzorkovanje i analiza kvaliteta vode sa arteških česmi se obavlja prema ugovoru sa JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica četiri puta godišnje. Sledeće ispitivanje će se obaviti do kraja juna 2018. godine, navodi se u ovom obaveštenju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: