• utorak, 16. april 2024.
Кabinet za virtuelna preduzeća
Društvo | Vesti | Stara Pazova
0 Komentara

Кabinet za virtuelna preduzeća

5. decembar 2022. godine

U okviru samostalnog društveno-odgovornog projekta „Škola kao nacrtana za Vas” Eurobank Direktna srednjoj Ekonomsko-trgovinskoj školi „Vuk Кaradžić“ u Staroj Pazovi donirala je računarsku i drugu neophodnu opremu za kabinet u vrednosti većoj od 650.000 dinara.

U novoformiranom kabinetu za virtuelna preduzeća odvijaće se i finansijsko računovodstvena, kao i administrativna obuka učenika, a nastavni procesi će biti lakši, zanimljiviji i interaktivniji.

Posle obilaska novog kabineta obraćajući se medijima državni sekretar u Ministarstvu prosvete Zoran Кasalović, zahvaljujući se Eurobanci na, višegodišnjoj saradnji naglasio je značaj savremenih učila.

-Zahvalni smo Eurobank Direktna, koja je kao društveno odgovorna kompanija odlučila da ulaže u opremanje i modernizaciju ekonomskih škola širom Srbije. Veoma je važno što je sada i Ekonomsko-trgovinska škola u Staroj Pazovi dobila računarsku opremu za novi kabinet za virtuelna preduzeća. Učenici će imati još bolje uslove za učenje i obuku i biće spremniji za tržište rada. Obrazovanje je najmoćnije oružje da promene svet i siguran sam da će učenici ove škole to u budućnosti umeti da iskoriste – rekao je sekretar Кasalović.

Do sada je u okviru projekta opremljeno 12 računarskih kabineta, čime je više od 5.000 srednjoškolaca dobilo bolje uslove za učenje izjavila je Slavica Pavlović, predsednica Izvršnog odbora Eurobank Direktne i dodala:
-Ponosni smo što imamo priliku da realizujemo novu donaciju u srednjoj Ekonomsko-trgovinskoj školi u Staroj Pazovi. Uz podršku Ministarstva prosvete kao i naših klijenata, korisnika humanitarne Mastercard kreditne kartice „Eurobank Direktna Veliko srce“, ovoj školi smo obezbedili neophodnu računarsku opremu.

U ime lokalne samouprave pomoćnica predsednika Opštine za obrazovanje, Nataša Milić Milaš, istakla je donaciju Eurobank Direktne kao primer dobre prakse.

-Veliko je zadovoljstvo uputiti reči hvale ovom gestu, pogotovo što se radi o pordšci obrazovanju dece. Ovo je dobar primer, koji bi trebalo da slede i druge kompanije na našoj teritoriji – rekla je Milić Milaš i podsetila da Opština Stara Pazova godinama ulaže znatna sredstva za poboljšanje uslova obrazovanja.

-Zajedno sa Кancelarijom za kapitalna ulaganja izgradili smo, po najsavremenijim standardima, novu školu u Belegišu i dogradili školu u Novim Banovcima. Pred realizacijom je izgradnja nove Tehničke škole u Staroj Pazovi sa nemačkom kompanijom MTU, završena je projektno-tehnička dokumentacija za rekonstukciju OŠ Pinki u Staroj Pazovi.

Na donaciji se zahvalio i Vladimir Marinko, direktor Ekonomsko-trgovinske škole „Vuk Кaradžić“.

-Veoma nam je značajno ulaganje u opremanje računarskih kabineta u kojima se odvija veliki deo nastave stručnih predmeta, koji su vezani za ekonomiju, pravo i organizaciju. Na ovaj način će učenici moći da prate nastavu i imaju vežbe kao u realnom okruženju – naglasio je Marinko.

Sa željom da đacima približi raznovrsne kulturne sadržaje, Banka je, u saradnji sa „Domom Jevrema Grujića“, Muzejom istorije, umetnosti i diplomatije iz Beograda, pokrenula edukativni program „Putujući muzej“. Ovom prilikom su i staropazovački učenici imali mogućnost da se, kroz vođena kustoska i interaktivna predavanja, upoznaju sa sadržajem ovog Muzeja.

B. Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: