• utorak, 9. avgust 2022.
Slobodanki Grčić i OŠ “Branko Radičević” Svetosavska nagrada
Društvo | Vesti | Šid | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Slobodanki Grčić i OŠ “Branko Radičević” Svetosavska nagrada

28. januar 2018. godine

Beograd – Mitrovčanka Slobodanka Cica Grčić i Osnovna škola „Branko Radičević“ iz Šida, jedni su od dobitnika ovogodišnje Svetosavske nagrade koju Ministarstvo prosvte, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje ustanovana, kompanijama i pojedincima koji su dali značajan doprinos obrazovanju i vaspitanju u Srbiji.
Nagrade je protekle subote dobitnicima uručio ministar Mladen Šarčević, a kako se u obrazloženju ističe, nagrada odražava viševekovni duh Sveosavlja koji se ogleda u pravilnom vaspitanju i obrazovanju u kojem dominiraju kreativnost i visoki profesionalni i etički standardi.
Slobodanka Grčić, vaspitač i specijalista za muzičku kulturu u PU „Pčelica“, Sremska Mitrovica, priznanje je dobila zahvaljujući kvalitetnom radu u izdvojenom odeljenju u Šuljmu. Ona je, stoji u obrazloženju nagrade, uspela da vrtić stavi u centar svih dešavanja u selu i tako doprinese njegovom buđenju i aktiviranju. Cica je, navodi se dalje, inicijator i nosilac brojnih inovatnih programa i projekata i autor stručnih radova
Osnovna škola „Branko Radičević“, Šid priznanje je dobila, stoji u obrazloženju, zahvaljujići činjenici da je uspela da prevlada sve stereotipe vezane za uključivanje dece migranata u rad škole. U lokalnoj sredini, navodi se, ova škola preuzela je ulogu lidera i postigla značajne rezultate, koji su naročito vidljivi u razvoju vršnjačkog učenja, mentorstva i demokratske kulture.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: