• nedelja, 16. jun 2024.
Uhapšeno 13 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi
Crna hronika
0 Komentara

Uhapšeno 13 osumnjičenih za krijumčarenje ljudi

20. decembar 2017. godine

Nakon višemesečnog operativnog rada, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i kolegama iz Republike Hrvatske, uhapsili su 13 članova organizovane kriminalne grupe, osumnjičene za krijumčarenje ljudi.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutašnjih poslova Srbije, sumnja se da je ova organizovana kriminalna grupa omogućila nedozvoljen prelaz državne granice i tranzit na teritoriji Srbije i Hrvatske za ukupno 82  ilegalna  migranata iz Avganistana, Irana i Iraka, od kojih su uzeli po 1.500 evra.

U sinhronizovanoj akciji na području Beograda, Subotice, Kule, Bača i Šida,  uhapšeno je 12 državljana Republike Srbije, G. D. (42) za koga se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe, zatim M. J. (34), M. B. (32), M. Đ. (49), M. V. (23), M. Đ. (57), V. P. (53), Z. Đ. (52), S. G. (60), B. M. (46), D. T. (44) i G. M. (40), kao i državljanin Avganistana A. H. (32).

– Krivičnom prijavom za krijumčarenje ljudi, koja je protiv njih podneta, obuhvaćena je još jedna osoba koja se već nalazi u pritvoru zbog drugog krivičnog dela, navodi se u saopštenju MUP-a I dodaje da je u akciji hrvatske policije, na području te države jutros uhapšeno još četvoro osumnjičenih članova ove organizovane kriminalne grupe.

Svi uhapšeni na teritoriji Srbije, uz krivičnu prijavu za nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, biće privedeni na saslušanje Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: