• petak, 14. jun 2024.
U martinačkoj školi uspešno radi rukometni klub
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U martinačkoj školi uspešno radi rukometni klub

12. decembar 2017. godine

Martinačke rukometašice igraju mini rukomet i takmiče se po turnirima Sremskog okruga

Piše: I. Pejinović

Škola rukometa za devojčice u Martincima je počela sa radom početkom školske 2015/2016. godine. Ovu školu trenutno pohađaju devojčice 2005., 2006. i 2007. godišta. Trener kluba Dragan Krstić kaže  da trenutno za ovaj martinački klub trenira 15 devojčica, te da je broj zainteresovanih za ovaj sport je u početku bio veći, ali u poslednje vreme njih nekoliko je prestalo da trenira

Polaznice Skole rukometa sa treneromMartinačke rukometašice igraju mini rukomet i takmiče se po turnirima Sremskog okruga. Do sada su igrale na turnirima u Rumi, Pazovi, Platičevu i Hrtkovcima. Treninge imaju u balon sali Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, tri puta nedeljno, a povremeno treninzi se održavaju i u Sremskoj Mitrovici. Za ovaj rukometni klub u Martincima igraju Borislava Škrbić, Stanislava Stević, Nikolina Međedović, Milica Konstantinović, Ivana Petrović, Kristina Čeh, Milica Damjanović, Kristina Marić, Isidora Komnenović, Sofija Lazović, Milica Komnenović, Marina Gavrilović, Milica Katanović, Anja Komnenović i Vesna Kovačić. Vredno treniraju, slušaju instrukcije svog trenera i žele da postanu uspešne rukometašice.

– Počela sam da treniram rukomet zbog energije koja vlada u ovom sportu a za koju mislim da i sama posedujem. Uzor mi je Aleksandra Bakša, a cilj mi je da jednog dana postanem reprezentativka Srbije – rekla je Stanislava Stević, trenutno jedna od boljih rukometašica u ovoj školi.

– U Martincima je uspešno održan Prvi rukometni kamp, tokom kojeg su deca iz drugih gradova bila smeštena u domovima dece iz Martinaca. Kamp je trajao četiri dana i za to vreme deca su zajedno trenirala, igrala utakmice, družila se. Sva četiri dana je bila prisutna pozitivna atmosfera. – rekao je trener Dragan Krstić.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: