• sreda, 28. februar 2024.
Policijske akcije širom Srbije – u Sremu marihuana, „škorpion“, bomba….
Crna hronika
0 Komentara

Policijske akcije širom Srbije – u Sremu marihuana, „škorpion“, bomba….

23. decembar 2017. godine

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u prethodnih nekoliko dana, u više odvojenih akcija širom Srbije, zaplenili su veću količinu oružja, više od 84 kilograma narkotika, otkrili pet laboratorija za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima i uhapsili 132 osobe osumnjičene za trgovinu narkoticima ili za nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, saopštilo je Ministarstvo unurašnjih poslova.

U saradnji sa nadležnim tužilaštvima policija je zbog posedovanja narkotika radi njihove dalje prodaje uhapsila 94 osobe, a na području Kragujevca, Pančeva, Bora i Jagodine otkriveno je pet laboratorija za uzgoj marihuane.

Tokom ovih akcija policija je zaplenila 82,6 kilograma marihuane, 768 grama  heroina, 145 grama kokaina, 855 grama amfetamina, 910 komada raznih tableta, kao i manju količinu hašiša.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje opojnih droga, krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 50 osoba.

Zbog nedozvoljenog posedovanja ili nošenja oružja policija je uhapsila 38 osoba i zaplenila 103 puške, od čega 18 automatskih ili poluautomatskih, 81 pištolj i revolver, jedan „škorpion“, tri eksplozivne naprave, 572 grama eksploziva, šest bombi i 11.700 komada municije različitog kalibra.

Zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv još 74 osobe.

Po prethodno raspisanim potragama policija je uhapsila još 21 osobu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je prilikom kontrole u vozilu kojim je upravlja osumnjičeni pronašla kilogram i 400 grama marihuane.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv sedamdesetjednogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija kod osumnjičenog pronašla i oduzela automatski pištolj „škorpion“.

***

Pripadnici Ministrstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici podneli su, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Rumi, krivičnu prijavu jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i dugih prostorija osumnjičenog pronađena je ručna bomba.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku, protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivična dela neovlašćeno držanje opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla manju količinu marihuane, mrvilicu i pet metaka.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: