• četvrtak, 28. mart 2024.
Đaci se raduju zimi i praznicima
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Đaci se raduju zimi i praznicima

20. decembar 2017. godine

Svi radovi vrednih i kreativnih kuzminskih učenika i njihovih nastavnika koji su nastali na tematskom času pod nazivom “Zimski praznici nam stižu, željice se nižu” nalaze se izloženi u holu njihove škole

Piše: S. Mihajlović

Kreativni čas matematikePregršt svetlucavih ukrasa, pahulje, sanke, Deda Mraz i snežne vile, miris medenjaka, dečija graja i smeh dočekali su nas na ulasku u Osnovnu školu “Branko Radičević” u Kuzminu, protekle srede kada je ovde bio održan tematski dan posvećen zimi i praznicima.

Taj školski dan je bio nešto čemu su se svi učenici od prvog do osmog razreda radovali i nestrpljivo ga iščekivali, a osmogodišnja Nevena Raković iz drugog razreda kaže da od uzbuđenja prethodnu noć uopšte nije mogla ni da spava. Ona je imala zadatak da glumi snežnu vilu i ta uloga joj se mnogo dopala, s obzirom da ima želju da jednog dana postane glumica.

Deca su imala radionice i zajedno sa svojim učiteljima i nastavnicima pravila su pahulje, jelke, irvase, čestitke…

Kako kaže nastavnica srpskog jezika Mirjana Kranik, koja je koordinator za učenike od petog do osmog razreda, nastojali su da sve školske predmete povežu sa raznim asocijacijama na temu zime i praznika.

Jelke spremne za izložbu– Svaki nastavnik je radio sa jednom grupom dece. Tako su, recimo, na času matematike učenici pravili geometrijske obilike koje su iskoristili za izradu jelki i ukrasa, na času fizičkog vaspitanja pravili su opremu za hokej, na domaćinstvu su pekli medenjake, a na času biologije prezentaciju o zimskoj hibernaciji životinja. Učenici koji su se opredelili za čas ruskog jezika danas su pripremili predstavu na ruskom jeziku, a oni na likovnoj radionici izložbu radova. Nastavnica geografije je napravila plakat na kome se moglo videti na koji način se 24 puta može dočekati Nova godina, a nastavnik muzičkog je sa svojom grupom bio zadužen za zabavni deo progama tokom kojeg su se pevale božićne i novogodišnje pesmice – rekla je nastavnica Mirjana Kranik.

Učiteljica Ljubica Serdar, koja je koordinator za učenike od prvog do četvrtog razreda, kaže da su deca na čestitkama koje su pravili ispisali svoje želje, da su poželeli zdravlje, petice i igračke i dodaje:

– Pravili smo irvase, pahuljice, novogodišnje dekoracije, kolačiće i okitili smo jelku. Takođe smo imali i mali novogodišnji koncert s obzirom da imamo učenika koji ide u muzičku školu i svira sintisajzer.

Učenici sa nastavnicom prave medenjakeLuka Zekić, učenik šestog razreda, koji je bio na času biologije kaže da su izradili prezentaciju životinja koje zimi spavaju, dok je Jovana Zečević iz osmog razreda zajedno sa svojim drugarima i nastavnikom istorije pravila plakate na temu prelaska srpske vojske preko vrleti Albanije prekrivenih snegom tokom zime 1915. godine, a o čemu su učili u školi te sedmice.

Učiteljica Slavica Simić je sa svojim đacima u okviru narodne tradicije ukrašavala kolače koje su deca donela od kuće, a njena kolegnica učiteljica Jasminka Jevtić je sa svojim prvačićima sekla reči iz novina i zajedno su napravili novogodišnju ukrštenicu, kao i rečenice na temu Nove godine i zime, dok su na času likovnog pravili sneška od čarape.

Svi radovi vrednih i kreativnih kuzminskih učenika i njihovih nastavnika nalaze se izloženi u holu njihove škole.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: