• petak, 14. jun 2024.
Đaci oslikali autobuska stajališta u selu
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Đaci oslikali autobuska stajališta u selu

10. decembar 2017. godine

Deca kažu da je sve poteklo od toga što su u selu postojala tri stara autobuska stajališta koja su vremenom zarđala, a oni su zajedno sa učiteljicama želeli da nešto lepo poklone selu

Piše: I. Pejinović

Autobuska stajalista u novom ruhuUčenici Osnovne škole “Branko Radičević” iz Kuzmina su nedavno u delo sproveli ideju Jovice Šojića, koji je svoje detinjstvo provodio kod bake i deke u Kuzminu i poželeo da ovo selo kako meštanima tako i prolaznicima učini lepšim.

Ideja mu je bila da se oslikaju autobuska stajališta. On je bio donator, a njegovu zamisao ispunili su učenici petog i osmog razreda Jovana Zečević, Kristina Filipović, Nikolina Jovanović, Valentina Vladisavljević, Bojan Marković, Nikola Vujić, Dejan Milivojević, Irena Živanović, Marija Sušić, Ana Gomboš, Marko Radovanović, Kristina Rebić, Marija Stefanović i Jovana Vizićanin, zajedno sa svojom učiteljicom Jasminkom Jevtić.

-Najveću pomoć sam imala od učenica osmog razreda koje su insistirale da se, osim tog jednog stajališta koje je bilo u planu, uredi i još jedno. Tako da smo u vremenskom periodu od kraja oktobra do polovine novembra uredili dva stajališta – kaže učiteljica Jasminka Jevtić.

1 Ucenici sa svojom uciteljicomOsim nje, veliku pomoć đacima pružila je i učiteljica Jelena Veselinović. Deca kažu da je sve poteklo od toga što su u selu postojala tri stara autobuska stajališta koja su vremenom zarđala, a oni su zajedno sa učiteljicama želeli da nešto lepo poklone selu. Veliku pomoć u pripremi su dobili od Mesne zajednice Kuzmin, oni su učestvovali u pripremnim radovima i stajališta su ofarbali zaštitnom bojom. Meštani su sa zainteresovanošću zaustavljali i pratili njihove radove, oduševljeno komentarisali i donosili posluženje za mlade umetnike.

-Dokaz da se svima dopada naš mali umetnički kutak pored puta je to što još uvek na stajalištima ništa nije zalepljeno i uništeno. Ova ideja je baš osvežila prostor sela a mladi ljudi su pokazali entuzijazam. U planu je oslikavanje i trećeg autobuskog stajališta ali tek na proleće zbog vremenskih uslova. Nadamo se da će ovaj poduhvat pokrenuti i druge da osveže svoja sela i daju svoj doprinos u uređenju životnog prostora. Ovo je inicijativa koja bi trebala da pokrene i druge aktivnosti kako u Kuzminu tako i u ostalim selima – kaže učiteljica Jasminka.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: