• petak, 27. maj 2022.
„Tvin piks“ na srpski način
Reportaža
0 Komentara

„Tvin piks“ na srpski način

26. oktobar 2017. godine

Za „Sremske novine“ Kristijan Marković, glavni glumac, producent i koscenarista, kaže da su pokušali da naprave film koji će biti potpuno drugačiji od „već viđenih“, a da su u tome uspeli moglo se videti nedavno, na premijeri u Kulturnom centru

PandemoniumPiše: M. Balabanović

Kada u jednom selu nestanu devojčica i njen ujak pod čudnim okolnostima, dva inspektora državne bezbednosti, Aleksandar i Relja, dolaze na mesto zločina da istraže slučaj njihovog nestanka. Postoje osnovane sumnje da je ovo još jedan u nizu nesrećnih slučajeva, međutim po sredi su sile koje prevazilaze granice realnog. Ne, ovde nije reč o američkom trileru, već prvom dugometražnom filmu dva inđijska talentovana momka, Nikole Jovića i Kristijana Markovića koji su napravili svoje  prvo filmsko ostvarenje „Pandemonium“.

Kristijan MarkovicZa „Sremske novine“ Kristijan Marković, glavni glumac, producent i koscenarista, kaže da su pokušali da naprave film koji će biti potpuno drugačiji od „već viđenih“, a da su u tome uspeli moglo se videti nedavno na premijeri u Kulturnom centru, kada je film prikazan.

– Svoje prve glumačke korake napravio sam u inđijskoj Pozorišnoj radnici, koju sam i vodio neko vreme zajedno sa Aleksandrom Milkovićem i Petrom Milićevićem. Glumu volim od malena, a filmove obožavam pa je prirodno bilo da upišem glumu. Student sam prve godine Akademije lepih umetnosti u Beogradu u klasi profesorke Vide Ognjenović i Ivana Bosiljčića – kaže Kristijan i podseća da je ovo bila njegova prva glavna uloga.

– Dugo godina se u meni razvijala ideja da snimim film, ali su se tek prošle godine kockice složile, nabavili smo opremu, okupili dobru ekipu i počeli sa realizacijom. Film se snimao svega mesec dana, a prve kadrove smo snimili pred Novu godinu. Potom smo napravili prekid u januaru i nastavili tokom februara i marta – kaže ovaj 21-godišnji glumac.

Samo prva i poslednja scena snimljene su u Inđiji, dok je najveći deo filma snimljen u čortanovačkoj šumi na lokaciji Rimskog utvrđenja u Krčedinu i u jarkovačkoj šumi.

– Reč je o trileru sa elementima horora, koji podseća na serije „Twin peaks“ i „True detective“ i traje sat i jedanaest minuta. Zaista smo imali jedno fantastično iskustvo tokom snimanja, a glumačka ekipa i svi koji su učestvovali na filmu su se odlično snašli u svojim ulogama. Nije bilo lako snimati tokom zimskih meseci, s obzirom da je bio baš veliki minus, a imali smo mnogo scena koje su bile baš zahtevne – seća se Kristijan.

Nakon premijere.jpgPored Kristijana u filmu igraju i Damir Brahović, Elena Baranji, Aleksandar Babić, Saša Jović, Radovan Skendžić, Luka Janković, Milan Tica, Filip Šćekić, Andrea Protić, Danilo Obradović i Lazar Stojić. Muziku su uradili Božidar Marinković, Dušan Banić i Rodoljub Raičković.

– Ekipa je bila sastavljena od dvadesetak ljudi, a izuzev inđijskih glumaca, u filmu su se oprobali i glumci iz Pećinaca, Novog Sada i Maglaja – navodi Kristijan i kaže da su sa nestrpljenjem dočekali premijeru pred domaćom publikom.

– Mogu da kažem da smo zadovoljni kako je protekla premijera u Kulturnom centru. Film je prikazan u dva termina, a ja sam tokom prve projekcije sedeo među publikom kako bih čuo komentare, koji su uglavnom bili su pozitivni. Nadamo se da će film dočekati prikazivanje u drugim gradovima i početi da živi festivalski život, ali o tom potom – kaže on i poručuje da će sigurno u budućnosti biti nekih novih projekata i filmova.

Ovaj talentovani mladić ima velike snove i ambicije i radi na njima. Kako kaže, samo uz rad i trud može da računa na uspeh. Do tada strpljivo će čekati životnu šansu i nove uloge koje ga negde sigurno čekaju. „Pandemonium“ mu je već obezbedio ulaznicu u svet glume…

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: