• subota, 18. maj 2024.
Obnovljen Spomenik „Sloboda”
Društvo | Vesti
0 Komentara

Obnovljen Spomenik „Sloboda”

17. oktobar 2017. godine

DEO OBNOVLJENOG SPOMENIKASremska Mitrovica – Nakon višegodišnjih i čestih devastacija, simbol borbe Vojvođana protiv fašizma u Drugom svetskom ratu, Spomenik “Sloboda” na Iriškom vencu, ponovo ima nekadašnji sjaj. Direktor regionalnog Zavoda za zaštitu spomenika kulture u Sremskoj Mitrovici Ljubiša Šulaja kaže da je obnova uspešno okončana.

– Obnovljeni su nedostajući delovi bareljefa koji su autorsko delo Sretena Stojanovića, a konsolidovan je postament i plato koji je dovodio u pitanje stabilnost čitavog spomenika – kaže Šulaja.

Radovi na obnovi spomenika koštali su 34 miliona dinara. U početnoj fazi finansirani su sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i informisanje Pokrajisnke vlade, a najveći deo radova ove godine finansiralo je Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije.

Ceo spomenički kompleks dobio je i 24-časovni video nadzor i osvetljenje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: