• nedelja, 3. decembar 2023.
„Mitros“ prodali Gierlingeru
Ekonomija | Vesti
3 Komentara

„Mitros“ prodali Gierlingeru

16. januar 2015. godine

Sremska Mitrovica – Odbor poverilaca sremskomitrovačkog “Mitrosa” prihvatio je ponudu austrijskog „Gierlinger holdinga“ za kupovinu ove industrijske klanice i fabrike konzervi. Sednici Odbora poverilaca nije prisustvovao samo predstavnik „Svislajona“, a ostali članovi su jednoglasno prihvatili ovu ponudu.

Procenjena vrednost za nešto više od 13 hektara zemljišta sa pravom korišćenja i ukupno 36 objekata „Mitrosa“, bila je 478.600.500 dinara, dok je austrijski investitor ponudio 800.000 evra.

Oživljavanje Mitrosa mnogo će značiti i za oporavak stočarstva u Sremu u Mačvi, jer uz Gierlingera stižu i kompanije koje će ulagati u povećanje kvaliteta i genetskog potencijala stočnog fonda u Srbiji.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

3 reagovanja na “„Mitros“ prodali Gierlingeru”

 1. rodoljub zaharijevic kaže:

  ej sremci,sram vas bilo,800.000 evara,pa zasto ih niste sakupili i platili govnarama iz agencije za privatizaciju,zar ce austrijanac da nas uci kako se prave preradjevine od mesa,sramota me ali moram da kazem…J…se

  • branko kaže:

   Kupio ga Svaba a da li nam je poznato da se u nasem kraju nikad nije bolje zivelo nego za vrema Austrougarske. Treba samo da se zavede red a nasi kobasicari ce da rade.

 2. zig kaže:

  Ma neka su ga prodali nekom ko može da uradi nešto inače bi opet ovi sto ne vole da ih zovem lopovi još malo počistili što je preostalo. Ali već su smislili gde da nas dalje jade i ne daju živeti dovođenjem i proizvođača stoke koji će verovatno svojim kapacitetima zagusti tržište tako da da osim par zaposlenih niko od sremskih stočara neće ništa postići u tom scenariju. U interesu je da se na odobri pravljenje mega farmi stranaca i konačno jednom zaštiti seljak u sremu i srbiji.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: