• subota, 22. januar 2022.
Otvoren Centar za osnaživanje žena žrtava nasilja
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Otvoren Centar za osnaživanje žena žrtava nasilja

26. septembar 2017. godine

Sremska Mitrovica – Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović otvorila u Sremskoj Mitrovici Centar za osnaživanje žena žrtava nasilja i drugih ranjivih kategorija. Ona je osnivaču centra Mirjani Novković uručila potvrdu o ispunjenosti uslova Projekta „Pomoć svim sigurnim kućama“.

ZORANA MIHAJLOVIC U SM FOTO SREMSKETom prilikom Zorana Mihalović je podsetila da je Sremska Mitrovica pre godinu i po dana dobila Sigurnu kuću kroz koju je do sada prošlo više od 50 žrtava porodičnog ili partnerskog nasilja. One, ali i sve druge žene iz ranjivih kategorija će u novom Centru imati mogućnost da se obuče i ekonomski osnaže.

Po rečima Mirjane Novković, neke od korisnica usluga Sigurne kuće u Sremskoj Mitrovici i žene sa evidencijie Centra za socijalni rad, koje su pretrpele nasilje, dobiće ovde priliku za posao na proizvodnji cveća, začinskog bilja i gljiva, a sve ostale koje spadaju u ranjivu kategoriju će kroz posebne programe dobiti mogućnost da se obuče za proizvodnju zdrave hrane ili da se umreže sa Centrom i tako na tržištu plasiraju viškove proizvoda

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: