• sreda, 4. oktobar 2023.
„Zgodna škola“ oduševila gledaoce
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

„Zgodna škola“ oduševila gledaoce

22. jul 2017. godine

Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ Martinci je i ove godine obeležila Dan škole. Posetioci programa, nastavnici, učenici i roditelji su imali priliku da odgledaju predstavu „Zgodna škola“ koju su pripremili članovi dramske sekcije koju čine učenici od petog do osmog razreda. Sekciju vode nastavnice Jelena Ranisavljević i Ivana Pejinović, a pored njih u pripremanju ove predstave pomogla je i učiteljica Ljiljana Župunski sa svojim mališanima, učenicima prvog razreda. Nakon izvođenja predstave hol škole je odzvanjao od aplauza i smeha.

Детаљ из представе– Odigrali su predstavu humoristične sadržine, svaki učenik je dobio ulogu koja mu je potpuno odgovarala, tekst im je vrlo zanimljiv i zaista su na pripremama za predstavu svi vredno radili – rekla je nastavnica Ivana Pejinović.

– Brojne probe vidno su rezultirale kada je u pitanju dikcija, intonacija i gest. Pored toga, rad u dramskoj sekciji doneo je, kako učenicima, tako i nama nastavnicima pregršt zadovoljstva i smeha – rekla je nastavnica Jelena Ranisavljević.

Uloge u predstavi su imali: Mihajlo Knežević, Dragana Kosanović, Tamara Talirović, Nikolina Međedović, David Maricki, Dragana Šumarski, Tatijana Crnojakić, Jovan Radišić, Nikola Andrić, Milan Žilić, Dejan Talirović, Milica Maricki, Vojin Puđa, Uroš Krajnović, a majstori tona su bili Aleksandar Lazanski i Nemanja Zdravković. Na samom kraju predstave na scenu su izašli i svoj udeo dali prvaci: Nevena Božić, Sara Glavić, Anđelina Žegarac, Ivan Ilić, Nemanja Jokić, Lana Krajnović, Milica Međedović, Andrej Oroščanin, Sara Radišić, Dragan Savić, Petar Selaković, Nikola Todorović, Marina Filipović i Jovan Čolić igrajući uz zvuke svima poznate pesme „Au što je škola zgodna“. Scenario je sasvim odgovarao učenicima osmog razreda jer je blizak njihovoj svakodnevnici. Igrajući u predstavi prisetili su se svojih nestašluka u protekloj školskoj godini. Slažu se da im je učešće u radu dramske sekcije obogatio završnu godinu školavanja u osnovnoj školi.

Чланови драмске секције са наставницама и директоромKako je istakla direktorka škole Ružica Maričić, ove školske godine izlazi generacija maturanata koja sa sobom iznose brojne pohvale, diplome i nagrade, a kojoj je ona i sama bila učiteljica, te je utoliko više ponosna na svoje đake i dodala:

– Dobitnice Vukove diplome su učenice iz osmog jedan odeljenja, Katarina Međedović i Marta Terek. Katarina Međedović je ujedno i nosilac titule Đaka generacije a to je opravdala i osvojivši maksimalan broj bodova za upis u srednju Muzičku školu.

Na svoje učenice takođe je ponosna i jedna od svima omiljenih učiteljica Zorica Jeftić koja pored osmaka, ove godine ispraća još jednu generaciju učenika četvrtog razreda.

– Zahvaljujući svom vrlo odgovornom i predanom radu celog kolektiva školska godina koja je na izmaku bila je veoma uspešna. Kao lider ove škole mogu reći da naša škola u Martincima zaista ide ka budućnosti uzlaznom putanjom što se svakako primeti, jer je po svom izgledu jedna od lepših ustanova na teritoriji grada, a po svojim aktivnostima na lep način promoviše naše selo. Vaspitnoobrazovni rad se vrlo uspešno realizuje, što potvrđuju rezultati učenika – direktorka Ružica Maričić.

S. Mihajlović

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta “Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: