• petak, 22. septembar 2023.
Nema više mraka u centru sela
Projekti | Inđija
0 Komentara

Nema više mraka u centru sela

13. jul 2017. godine

Sada i Novi Slankamen može da se pohvali savremenim šetalištem i lepšim izgledom

Piše: M.Balabanović

Veliki broj mestana prolazi ovudaIako se poslednjih godina sve češće govori o tome da mladi napuštaju sela i odlaze u velike gradove u potrazi za boljim životom u Novom Slankamenu kažu da će novoformirani Savet mesne zajednice u narednom periodu intenzivno raditi sa lokalnom samoupravom na poboljšanju uslova života. Najpre su krenuli od infrastrukture jer je ona osnovni preduslov za približavanje uslova gradskom životu. Tako je pre nekoliko meseci počeo projekat uređenja platoa ispred mesne zajednice koji je ujedno i centar sela i mesto gde se okupljaju mladi. Do skoro je ovaj prostor bio neosvetljen i zapušten, a zajedničkom akcijom meštana i lokalne vlasti postavljeni su stubovi javne rasvete i asfaltiran trotoar. Sada i Novi Slankamen može da se pohvali savremenim šetalištem i lepšim izgledom.

Prema rečima Dragana Krivošije, predsednika seoskog saveta ideja je da se nastavi sa uređenjem platoa:

Dragan Krivosija, predsednik mz– Posao je urađen u skladu sa planom koji smo  zacrtali, a sada se na ovom mestu nalazi sedam novih i savremenih stubova javne rasvete. Meštani Slankamena su zaista zadovoljni, pogotovo oni koji žive u ulicama Save Šumanovića i Branka Radičevića jer svakodnevno prolaze ovuda.

Kako kaže Krivošija, ovaj deo sela je godinama bio u mraku te su se ljudi stalno žalili, pogotovo majke sa malom decom koje često šetaju tuda.

– Sada se situacija potpuno promenila, vidimo da se mladi svako veče ovde  okupljaju,voze rolere i druže se, a to ranije nije bilo moguće zbog neosvetljenosti.  Mislim da je ovo pravi potez jer je selu odavno bilo potrebno jedno ovakvo mesto – kaže on i najavljuje da će se uskoro na ovom prostoru postaviti nekoliko klupa i posaditi  drveće kako bi trg kod mesne zajednice dobio izgled kakav zaslužuje.

Podsetićemo, radove je finanisrala lokalna samouprava koja ima za cilj podizanje kapaciteta jedinica lokalnih zajednica kroz unapređenje infrastrukture, a posebno unapređenje standarda i kvaliteta života meštana u svim naseljenim mestima.

 

Tekst je napisan u sklopu realizacije Projekta „Ravnomerni razvoj: da selo bude kao grad“ koji je finansiran iz sredstava budžeta Opštine Inđija

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: