• sreda, 29. novembar 2023.
“Mitrovačka deca” ponos grada na Savi
Društvo | Sport | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

“Mitrovačka deca” ponos grada na Savi

15. maj 2017. godine

Sremska Mitrovica – Dodelom pehara i medalja, kao i plaketa najboljim igračicama, u mitrovačkoj Gradskoj kući  lokalna samouprava i uprava Gradskog ženskog odbojkaškog kluba Iton Srem Tempo i zvanično su se zahvalili devojkama koje su pobedom nad ekipom Futoga u plej autu uspele da se iz Prve lige Srbije plasiraju u Super ligu i tako ostvare najveći uspeh mitrovačke odbojke u poslednjih četrnaest godina.

Плакета за градоначелникаPored čelnika lokalne samouprave, svečanom prijemu odbojkašica prisustvovali su i čelnici Odbojkaškog saveza Vojvodine  Kako je u svom obraćanju istakao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, ovaj uspeh najbolji je dokaz da su se višegodišnja ulaganja u gradsku odbojku isplatila, čime su stečeni svi uslovi da se “Iton” podrži i u budućnosti. On je naglasio da klub čine “mitrovačka deca” i da će grad na Savi uvek biti uz njih, bez obzira na plasman koji će u Super ligi ostvariti.

– Složile su se kockice i priča koju već godinama pričamo u vezi naše ženske odbojke konačno je dobila svoj najlepši epilog. Ovo je veliki uspeh i još jedna odlična šansa da predstavimo ne samo naš sport, već i druge potencijale. Grad kao što je Sremska Mitrovica i zaslužuje da ima superligaša. Na nama je da nastavimo da vas pomažemo i podržavamo, ali i da stvorimo uslove da drugi klubovi, fudbalski, rukometni, košarkaški, atletski… ostvare jednako dobre rezultate kao “Iton”, naglasio je Sanader.

Govoreći o kretanju ka uspehu, prvi čovek “Itona” Slobodan Stojiljković, naglasio je da taj put nije bio lak i da bi on bez podrške samouprave bio nezamisliv.

– Pored onih koji su u procesu stvaranja ovog odličnog tima bili vidljivi, tu su i oni drugi, koje javnost obično nije gledala, a koji su dali veliku podršku. Mi smo pre pet godina rešili da u Mitrovici napravimo jedan republički odbojkaški centar koji će okupljati mnogo devojčica koje bi mogle da ostvare veliki rezultat. Da nije bilo svih onih profesora fizičke kulture koji su vredno radili po školama, sakupljali devojčice, usmeravali ih i pripremali za rad u klubu, mi ne bi bili tu gde smo sada. Prvi odlični rezultati došli su upravo iz mlađih kategorija. Mi smo krenuli od pionira i dočekali smo da te naše sjajne pionirke sada uđu u sam vrh srpske odbojke iako mnoge od naših igračica nemaju još ni 18 godina. Ja se nadam da ćemo igrom u Superligi potvrditi svoj kvalitet, da ćemo biti stabilan superligaš i da ćemo se kroz nadmetanje sa velikim rivalima kaliti i dalje, rekao je Stojiljković

Са пријемаU ime grada, pehar za pobedu u plej-autu i plasman u Superligu “Itonu” je uručio gradonačelnik Sanader, dok je prvi čovek mitrovačkog parlamenta Tomislav Janković dodelio medalje igračicama za osvoj, trenerima i upravi kluba.

Za najbolju igračicu kluba proglašena je Ivana Dinić, dok je najpožrtvovanija bila Isidora Ubavić. Za svoju borbenost i kvalitetnu igru, Ivana i Isidora nagrađene su i posebnim plaketama kluba.

Plakete Odbojkaškog saveza Vojvodine, kao najviše priznanje koje ovaj savez dodeljuje, dobili su Vladimir Sanader, Tomislav Janković, načelnik budžeta grada Duško Šarošković, kao i načelnik Uprave za sport Ilija Nedić koji su, kako je rečeno, svojim radom pokazali da im je stalno do mitrovačke i vojvođanske odbojke. Plakete su dobili i članovi uprave kluba i treneri, Slobodan Stojiljković, Nenad Lemajić i Goran Nešić, a uručio ih je prvi čovek prvaka Superlige OK Vizura  Jovica Cvetković.

Nakon predaje plaketa, prvi čovek saveza Petar Bogunović pohvalio je rad mitrovačke samouprave u domenu sporta, pozvavši sve nosioce samouprave da i u budućnosti nastave da jednakim tempom podržavaju odbojku.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: