• petak, 29. mart 2024.
Interaktivno učenje u kuzminskoj OŠ “Branko Radičević”
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Interaktivno učenje u kuzminskoj OŠ “Branko Radičević”

2. maj 2017. godine

Na ovaj način postiže se visok stepen korelacije svih predmeta, a i sam sadržaj dana je obogaćen i vannastavnim aktivnostima

Piše: J. Žilić

Foto: arhiva škole

U Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Kuzminu tokom aprila održani su tematski dani, čiji je koordinator bila učiteljica Jasminka Jevtić. Reč je o inovativnoj metodi u nastavi – interaktivnom učenju, a vrednost ovakvog načina rada ogleda se u aktivnosti svih učenika u odeljenjima bez obzira na uzrast. Takođe, na ovaj način postiže se visok stepen korelacije svih predmeta, a i sam sadržaj dana je obogaćen i vannastavnim aktivnostima.

Ukljuceni i roditeljiU realizaciju ovog tematskog dana uključili su se učenici  i učitelji nižih odeljenja, ali i učenici i predmetni nastavnici u višim odeljenjima. Svako je imao zadatak da svojim predstavljanjem privuče što veći broj dece koja bi se uključila u izvršenje zadataka koji su bili postavljeni. Svako od učitelja i nastavnika imao je priliku da na određen način predloži zadatke za učenike koji su se potom obavezivali da moraju postavljeni zadatak da završe i prezentuju. Samim tim omogućen je visok stepen dečje kreativnosti u osmišljavanju izgleda predmeta, pesama, plakata, a sve to je bilo tematski vezano za proslavu Uskrsa. Veliki doprinos dali su i roditelji koji su se uključili u aktivnosti, a time doprineli da se na dečjim licima vidi radost i sreća za najradosniji hrišćanski praznik.

U holu škole postavljeni su štandovi sa svim što je urađeno. Ukrašena i ofarbana jaja, izrađeni plakati, slatki kolači, ali se orila i vesela pesma koju su otpevali i napisali sami učenici. Na kraju dana izabrano je „najlepše jaje“, odnosno najlepša jaja ukupno njih pet, a organizovano je i takmičenje u razbijanju jaja „Najjače jaje“, na kojem je pobedu odnela Nataša Belić, učenica  IV-2 odeljenja.

– Ovakav način rada izazvao je veliko interesovanje i nadamo se da će kao takav zaživeti u našoj školi. Ova izložba je ostala u holu škole kako bi svi  zainteresovani mogli da pogledaju šta su učenici napravili u okviru tematskog dana-Uskrsa – rekla je koordinatorka projekta, učiteljica Jasminka Jevtić.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta “Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: