• sreda, 24. april 2024.
Trinaest kandidata ispraćeno u vojsku
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Trinaest kandidata ispraćeno u vojsku

24. februar 2023. godine

U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici upriličeno je svečano potpisivanje ugovora za 13 kandidata, od kojih su dve devojke, koji su se opredelili za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem. Nakon odsluženja vojnog roka kandidati mogu da konkurišu i zasnuju radni odnos u Vojsci Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika.

Petar Samardžić, zamenik gradonačelnice, pozdravio je kandidate i zahvalio im se na odazivanju pozivu Vojske Srbije. Samardžić je izrazio veliko zadovoljstvo što se sve više mladih ljudi odlučuje za dobrovoljno služenje vojnog roka, posebno što među mladim kandidatima ima i pripadnica nežnijeg pola. Po njegovim rečima, biti vojnik je u našem narodu oduvek predstavljalo posebno znamenje i posebnu čast i ponos, biti vojnik znači brinuti o bezbednosti svog naroda u različitim okolnistima i situacijama, i redovnim i vanrednim, biti vojnik znači čuvati svoju tradiciju, ali i brinuti i razmišljati o svojoj budućnosti.

Samardžić je čestitao kandidatima na patriotizmu, spremnosti, hrabrosti, odlučnosti i odvažnosti da služe svojoj zemlji i svom narodu, izjavivši da će im Grad Sremska Mitrovica uvek biti na raspolaganju, da će podržavati napore Vojske Srbije i u skladu sa svojim mogućnostima doprinositi unapređenju uslova života i rada srpske vojske.

Кako je rekao načelnik Centra ministarstva odbrane za lokalnu samoupravu Sremska Mitrovica Major Miroslav Blagojević, odlaskom na dobrovoljno služenje vojnog roka, ovi momci i devojke nastavljaju vekovnu tradiciju svojih očeva, dedova i pradedova. Oni nastavljaju vekovnu tradiciju srpskog naroda koji su živeli i žive u našoj lepoj zemlji, da rado odlaze u vojsku i da se kasnije odazivaju na poziv da brane svoju otadžbinu.

Blagojević je pozvao sve koji su zainteresovani da se prijave za upućivanje na dobrovoljno služenje vojnog roka u junskom uputnom roku. To mogu učiniti dolaskom u neku od kancelarija MO na teritoriji Sremskog upravnog okruga, preko portala „eUprava“ i u ekspoziturama J.P. „Pošta Srbije“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: