• četvrtak, 22. februar 2024.
Stanje na izlazu iz zemlje se polako popravlja
Društvo | Vesti
0 Komentara

Stanje na izlazu iz zemlje se polako popravlja

27. april 2017. godine

Stanje u teretnom saobraćaju na izlazu iz zemlje se nakon jučerašnjeg zadržavanja polako stabilizuje. Na nekim prelazima još ima gužve na teretnim terminalima, ali je primetno da su urgentne mere koje je naložila Uprava carina dale rezultat, te da se zastoj polako smanjuje.

Kako je saopštila Uprava carina, u ovom trenutku stanje je potpuno normalizovano na Preševu, dok na Horgošu i Batrovcima još uvek ima zadržavanja, ali duplo manjeg nego predhodnog dana.

Na graničnom prelazu Batrovci kamioni na izlazu iz zemlje i dalje čekaju po nekoliko sati, iako je kolona duplo kraća nego što to bio slučaj juče.

Razlog što gužva nije u potpunosti raščišćena je što su hrvatski pogranični organi u međuvremenu usporili rad. Ukoliko hrvatska strana počne efikasnije da radi, sprečeno bi bilo da se na prelazu gomilaju novi kamioni i zadržavanje bi moglo brzo da bude sanirano.

Jutros je oko 10 časova usporen i rad mađarskih organa zbog detaljnih kontrola koje se sprovode na ulazu u tu zemlju, što još uvek nije dovelo vidnijeg zastoja na Horgošu, ali bi i to moglo da se dogodi ukoliko se detaljne kontrole nastave do kraja dana.

Uprava carina je uputila molbu prevoznicima za još malo strpljenja, jer je carinska služba dala svoj maksimum da se situacija u najkraćem roku prevaziđe, međutim zadržavanje uslovljavaju i faktori na koje se ne može uticati poput dinamike rada administracije susednih država.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: