• subota, 13. avgust 2022.
Sremci izglasali Vučića
Društvo | Vesti
0 Komentara

Sremci izglasali Vučića

2. april 2017. godine

Prema prvim preliminarnim rezultatima, u opštini Pećinci Aleksandar Vučić kandidat Srpske napredne stranke osvojio je 70,98 odsto podrške izašlih birača.

Na drugom mestu je Saša Janković, koji je sa 7,90% podrške, a treći je Luka Maksimović sa 5,87 odsto podrške izašlih birača.

Ubedljivo prvo mesto, Vučić je osvojio i u Sremskoj Mitrovici, gde je prema rečima poverenika SNS-a za Sremsku Mitrovicu Branislava Nediovića kandidat naprednjaka osvojio 60 posto glasova. Nedimović je istakao da je zadovoljan činjenicom da je podrška Vučiću u periodu od parlamentarnih do predsedničkih izbora skočila za sedam posto. Iza Vučića slede Saša Janković, odnosno Ljubiša Preletačević-Beli, Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj. Janković je u jedinom sremskom gradu osvojio 12.76 posto glasova, Preletačević je dobio 9.81 posto, dok je Vojislav Šešelj na ivici republičkog cenzusa sa 5.19 posto.

Slična je situacija i u Inđiji gde je Aleksandar Vučić osvojio 66 posto glasova, kao i u drugim opštinama Srema u kojima je kandidat Srpske napredne stranke bio ubedljivo ispred svojih kandidata. Tako je u Rumi Vučić osvojio 66.13 posto glasova, Luka Maksimović 8.94 posto, Vojislav Šešelj 7.25 posto, dok je Saša Janković osvojio 6.69 posto glasova. Svi drugi kandidati su ispod pet posto.

U Opštini Stara Pazova, prema podacima sa kojima trenuto raspolažu “Sremske”, Aleksandar Vučić je osvojio 58.12 posto glasova. Saša Jankoivć 12.91, Preletačević 9.61 posto, Vojislav Šešelj 6.29 posto. Ostali kandidati su bili ispod republičkog cenzusa, a prvi među njima je VUk Jeremić sa 4.58 posto glasova. Najmanje glasova u Staroj Pazovi, 0.36 posto ili 114 glasova dobio je kanidat Miroslav Parović.

Iako još uvek nemamo potpune rezultate, možemo reći da je na ovim izborima za šefa države ubedljivu pobedu odneo Aleksandar Vučić i to sa oko 60 posto glasova.

I mada RIK još uvek nije saopštio konačne rezultate, možemo slobodno reći da su Sremci pratili ostatak Srbije, uz napomenu da su u pojedinim opštinama i nadmašili republički prosek, barem kada je u pitanju prvoplasirani kadndidat.

Što se tiče ostlaih kandidata, možemo zaključiti da su im Sremci dali gotovo identičnu podršku u svojim opštinama, ali ipak nedovoljnu za osvajanje prvog mesta.

 

 

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: