• četvrtak, 25. april 2024.
Reporter „Sremskih novina“ sa lovcima u hajci na lisicu i šakala
Reportaža
0 Komentara

Reporter „Sremskih novina“ sa lovcima u hajci na lisicu i šakala

5. februar 2017. godine

Pogon je odlično odradio svoj deo posla, pucalo se po obroncima Fruške gore, pored šakala i lisice, primećeni su i divlje svinje i zečevi, ali je u ukupno bilansu odstreljeno dve lisice, odnosno jedan lis i jedna lisica

Reporter: Stevo Lapčević

Više od osamdeset lovaca, članova društava Udruženja „Srem-Mačva“, kao i gostiju iz lovačkih društava iz Pećinaca, Stare Pazova, Šida, Bogatića, Lipolista, Novog Bečeja i Republike srpske učestvovalo je  poslednje nedelje u januaru u hajci na lisicu i šakala koju je organizovalo Lovačko društvo „Boško Topalov“ iz Manđelosa.

Odlazak u lov FOTO Sremske novine Stevo LapcevicLovce je pozdravio predsednik manđeloškog društva Miroslav Pevac, a hladno vreme i snežni nanosi nisu bili prepreka za najbolje koji su dali sve od sebe kako bi ostvarili pred njih postavljeni zadatak. Pogon je odlično odradio svoj deo posla, pucalo se po obroncima Fruške gore, pored šakala i lisice, primećeni su i divlje svinje i zečevi, ali je u ukupno bilansu odstreljeno dve lisice, odnosno jedan lis i jedna lisica. Strelci su bili gost iz Lipolista, kao i Novica Nedić, član manđeloškog društva.

Među gostima koji su u zasedi okušali svoju sreću bio je i Predrag Rakinić iz Lovačkog društva „Zec“ iz Vojke. Lovac je već šest godina, pored Stare Pazove lovio je širom Srema, kao i na terenima susednih lovačkih udruženja, van Srema.

Lov u Mandjelosu FOTO Sremske novine Stevo Lapcevic– Ima nas redovnih članova oko 40, ukupno 60, a u Manđelos je došlo nas troje. Lovimo zeca, lisicu, fazana, divlje svinje, šakale, jarebice, povremeno prepelice. Jednom rečju sve ono što se na našim terenima pojavljuje.  U hajke idem često. One su uzbudljivije, obično je tu više ljudi, a pored ovih da kažem klasičnih sremačkih, imao sam priliku da idem i u hajku na vuka.  Prošle godine sam u Krušedol Prnjavoru odstrelio šakala, a ove godine u dve hajke bio je generalno mali ulov. Bio sam u Ašanji na šakalu i lisici. Odstreljeno je sedam šakala, ali ja nisam imao priliku da pucam. Bio sam i u Nikincima. Tu je odstreljeno pet divljih svinja, nije bilo šakala i lisica. Davao sam u tim hajkama podršku i kroz pogon i kroz zasedu, ali iskreno, mnogo više volim zasede. Jeste da se čeka, jeste da je hladno i da ste sami, ali imate više šanse da nešto ustrelite, smatra Rakinić.

Nakon završetka lova, u Lovačkom domu je, kao po običaju, pripremljen i ručak u čijem spremanju su učestvovali stariji lovci, među kojima i u Manđelosu poznati Vitomir Malbašić, a ulovu su se, kako i dolikuje, najviše obradovali najmlađi, uzdanice mađeloškog lova Marko i Nemanja Nedić i Nikola Kusić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: