• četvrtak, 18. april 2024.
Nova inđijska hala – promašena investicija?
Vesti | Inđija
0 Komentara

Nova inđijska hala – promašena investicija?

28. februar 2017. godine

Mi već imamo jednu halu u Inđiji u centru grada koja ne radi punim kapacitetom, i zaista je bila loša ideja graditi nešto ovako pored brojnih projekata koji su nam bili daleko potrebniji, rekao je  za „Sremske novine“ predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak u rubrici „Čitaoci pitaju, „Sremske novine“ traže ogovor“, odgovarajući na pitanje stanovnika Inđije dokle se stiglo s projektom izgradnje nove hale.

Gak je za „Sremske novine“ preneo da je, prema procenama, za završetak hale potrebno obezbediti još dva miliona evra. Prvi čovek inđijske opštine podvukao je da je u ovu investiciju uloženo 10 miliona evra, a da su za te novce do sada  mogla biti izgrađena dva nova vrtića, obnovljena vodovodna mreža, izgrađena pijaca i asfaltirane ulice

– Sportska hala u Inđiji je trebala da bude završena 2009. godine za Univerzijadu, ali i posle toliko godina, osim stavljanja pod krov i spoljnih radova, nije urađeno gotovo ništa. Napravljeni su brojni građevinski propusti, a najveći problem je što u hali, koja je ukopana u suturenu, ima vode i do pola metra. Teren na kojem je sagrađena je podvodan i bez obzira na tu činjenicu, bivši čelnici su insistirali da se hala gradi baš na toj lokaciji – rekao je Vladimir Gak i precizirao da hidroizolacija nije dobro urađena te voda probija u objekat.

Prema njegovim navodima, radi se o promašenoj investiciji u koju je uloženo 10 miliona evra, a za te novce do sada su mogla biti izgrađena dva nova vrtića, obnovljena vodovodna mreža, izgrađena pijaca, asfaltirane sve ulice i završeni mnogi drugi značajniji projekti.

– Prema našim procenama, neophodno je uložiti još dva miliona evra, kako bi objekat bio završen. Oslanjamo se na republičke i pokrajinske fondove, a Uprava za kapitalna ulaganja je opredelila oko 70 miliona dinara i sa tim novcem ćemo raditi ono što možemo, dok ostatak prebacujemo za naredni period i sledeću godinu. Činjenica je da do kraja mandata moramo završiti halu, ali postoje prioriteti. Mi već imamo jednu halu u Inđiji u centru grada koja ne radi punim kapacitetom, i zaista je bila loša ideja graditi nešto ovako pored brojnih projekata koji su nam bili daleko potrebniji, poručio je Gak.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: