• subota, 20. april 2024.
Voli svoje selo i bori se za njega
Reportaža
0 Komentara

Voli svoje selo i bori se za njega

29. januar 2017. godine

Mnogo truda, vremena i muke sam uložila da bi smo svi zajedno uživali u lepim manifestacijama, u urednim i čistim ulicama i parkovima, u osmehu na licu dece iz zabavišta i škole, u ekskurzijama po Srbiji – kaže Ljiljana Nedeljković  iz Grgurevaca, kojoj je nagrada “Virtus”  još jedan podstrek za nove humane  akcije u svom selu 

Piše: S. Đaković

ljiljana nedeljkovic sa ministaromkom sajt sremsk novineFondacija Trag iz Beograda dodelila je nedavno, po deseti put, svoju tradicionalnu nagradu „Virtus” za filantropiju, a među nagrađenim pojedincima je i Grgurevčanka Ljiljana Nedeljković.  Predsednica i osnivač Udruženja građana “Višnja” iz Grgurevaca je dobila specijalnu nagradu za indivudualni doprinos razvoju lokalne zajednice, odnosno svoje sredine.

– Srećna sam što sam osvojila ovo prestižno priznanje i što je žiri prepoznao male ljude velikog srca. Godinama se sa svojim ženama i mojom porodicom, borim da obezbedim svima bolji i lepši život na selu. Mnogo truda, vremena i muke sam uložila da bi smo svi zajedno uživali u lepim manifestacijama, u urednim i čistim ulicama i parkovima, u osmehu na licu dece iz zabavišta i škole, u ekskurzijama po Srbiji. Sve je to sada na velika vrata objavljeno. Volim svoje selo i uvek ću se boriti za njega – rekla nam je Ljiljana Nedeljković.

Udruženje žena „Višnja” koje je osnovano 2008.godine i čija je Ljiljana predsednica od prvog dana, bavi se prvenstveno humanitarnim akcijama u Grgurevcima, a rezultati su vidljivi na svkaom koaku. Žene okupljene oko ovog udruženja su realizovale desetak akcija humanitarnog karaktera, one su realizovane projekte uređenja seoskog zabavišta i poručile da i seoska deca vole da budu u lepo uređenim prostorijama, krečile su prostorije svoje mesne zajednice, organizovale uređenje parka 88 stabala koji je zasađen pre 36 godina, bave se projektima proizvodnje organske hrane i sličnim aktivnostima.

специјална награда– Moj predlagač za nagradu je Ljiljana Sanadrović, pesnikinja iz Grgurevaca, a to je uradila u znak zahvalnosti za doprinos razvoju našeg sela. U kategoriji individualni doprinos razvoju lokalne zajednice nominovano je 38 kandidata i ja sam jednoglasnom odlukom sedmočlanog žirija osvojila  specijalnu nagradu – dodala je Ljiljana Nedeljković, kojoj je nagradu uručila  Mihaela Krojtrova, iz partnerske fondacije VIA iz Češke.

Virtus  nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima za 2016. godine dodeljena je onima koji su na  najdelotvorniji, najdugoročniji i najefektniji način podržali neprofitne akcije ili organizacije od opšteg dobra i interesa.

Na svečanosti dodele nagrada bili su prisutni  Ana Brnabić, ministarka državne uprave i lokalne samouprave,  Kajl R. Skat, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji,  Oskar Benedikt, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji.

Dobitnici priznanja

DOBITNICIVirtus nagrada se  dodeljuje u pet glavnih kategorija glavna nagrada za doprinos kompanije na nacionalnom nivou, nagrada za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje, nagrada za malo i srednje preduzeće, nagrada za dugoročno partnerstvo između poslovnog i neprofitnog sektora i nagrada za individualni doprinos filantropiji.

Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Hemofarm. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje nagradu je dobio KPMG a nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora dodeljena je Telekomu Srbija. Yumis iz Niša dobitnik je nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće, dok je nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Hido Muratović, dobrotvor iz Novog Pazara. Dobitnici specijalnih nagrada su Ljiljana Nedeljković, predsednica i osnivač Udruženja žena „Višnja”, ERSTE banka i kompanija Ringier Axel Springer.

VIRTUS nagrada je ustanovljena 2007. godine kao prva i najznačajnija nagrada za filantropiju u Srbiji. Nagrada se dodeljuje s ciljem da se prepoznaju i javno istaknu kompanije i pojedinačni darodavci koji na strateški način podržavaju razvoj zajednica i tako daju najbolji primer drugima. Kroz VIRTUS nagradu, Trag fondacija već deset godina promoviše filantropiju u našoj zemlji i podstiče veći broj kompanija i pojedinaca da se uključe u programe i inicijative za opšte dobro.

 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: