• četvrtak, 18. avgust 2022.
Pokloni za majke i bebe
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Pokloni za majke i bebe

2. januar 2017. godine

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader uručio je danas u sremskomitrovačkom porodilištu Opšte bolnice tradicionalne poklone majkama prvih beba rođenih u 2017. godini.

Majka prve mitrovacke bebe sa gradskim celnicimaU novogodišnjoj noći, 35 minuta iza ponoći Avganistanka Farida Hadžerada  rodila je sina dugog 51 centimetar i teškog 3.250 grama, a prvu bebu s područja Sremske Mitrovice, juče u 11.55 rodila je Monika Milivojević iz Kuzmina koja je dobila dečaka teškog 4.380 grama i dugog 58 centimetara.

Majka prve bebe dobila je poklon-paket i cveće, a majka prve mitrovačke bebe 50 hiljada dinara i poklon-paket.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader istakao je da je i ovaj simboličan gest pokazuje koliko je svima stalo do porasta nataliteta jer bez toga nema rasta i razvoja grada i države. On je podsetio i da grad svoj prvorođenoj deci dodelju po  30.000 dinara.

Avganistanka Farida Hadžerada rodila prvu bebu FOTO Sremske novinePrimarijus dr Duško Madžić, v. d. zamenika direktora Opšte bolnice, kaže da su majke i bebe dobro.

– Od početka godine, do sada je u našem porodilištu rodjeno sedam beba i možda će ova godina doneti više beba od prošle. Tokom 2016. je u porodilištu bilo 1.505 porodjaja i 1.519 beba što znači da je bilo 14 blizanačkih trudnoća – rekao je dr Madžić.

Od 1.519 beba rođenih lane u sremskomitrovakom porodilištu, 578 je bilo s gradskog područja Sremske Mitrovice, ostale su iz drugih sremskih opština, a u poslednje vreme sve je više beba koje radjaju migrantkinje iz Avganistana i drugih država.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: