• utorak, 16. april 2024.
Nizvodno od Slankamena formiran ledostaj
Vesti
0 Komentara

Nizvodno od Slankamena formiran ledostaj

26. januar 2017. godine

Stanje sa ledom na vodotocima u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“ danas je gotovo nepromenjeno u odnosu na jučerašnji dan, saopštila je Služba za odnose s javnošću i protokol „Voda Vojvodine″.

– Vanredna odbrana od zagušenja ledom i dalje je na snazi na 104,7 kilometara na Dunavu. Mere redovne odbrane od zagušenja ledom sprovode se na 628,67 kilometara na Dunavu, Savi, Tisi i banatskim vodotocima.

Na Dunavu, nizvodno od Slankamena je formiran ledostaj. Od daljske krivine do Slankamena pokrivenost ledom iznosi između 30 i 60 procenata. U daljskoj krivini, koja je u zoni od zajedničkog interesa, pokrivenost ledom je 80 procenata, a za prolaz santi formiran je koridor širine između 100 i 120 metara i održava ga i dalje mađarski ledolomac „Jegtoro XI“. Od državne granice do daljske krivine procenat pokrivenosti ledom je između 10 i 20 procenata.

Na Savi se procenat pokrivenosti vodnog ogledala ledom smanjuje, dok su Tisa i banatski vodotoci i dalje pod ledom, saoštavaju iz „Voda Vojvodine“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: