• sreda, 29. novembar 2023.
Redovna odbrana na svih 120 kilometara Save
Vesti
0 Komentara

Redovna odbrana na svih 120 kilometara Save

8. mart 2016. godine

Novi Sad – Redovna odbrana od poplava jutros je proglašena na svih 120 kilometara Save u nadležnosti JVP „Vode Vojvodine“. Redovna odbrana uvedena je i na 52 kilometra Dunava kod Pančeva i Kovina, a na brani „Veliko Središte“ kod Vršca i dalje je na snazi vanredna odbrana, saopštile su Vode Vojvodine.

Republički hidrometeorološki zavod i u narednim danima najavljuje porast vodostaja na ove dve velike reke. Prognozirani vodostaji trebalo bi da se kreću oko, ili nešto iznad redovne odbrane od poplava, dok se na Savi kod Šapca već sutra očekuje  uvođenje vanredne odbrane od poplava.

Sanirana obaloutvrda na keju u S Mitrovici– Posle rekordno visokih vodostaja na Savi u proleće 2014. rekostruisana su i sanirana sva slaba mesta i oštećenja  na savskim nasipima o kojima se brine JVP „Vode Vojvodine“. U te radove u proteklih godinu i po dana uloženo je više od 240 miliona dinara. Najviše novca, po 70 miliona dinara, uloženo je u rekonstrukciju nasipa kod Hrtkovaca i sanaciju Crpne stanice i Ustave „Bosut“. Rekonstrukcija Crpne stanice „Lipac“ koštala je 45 miliona, a sanirana su i sva  oštećenja na mitrovačkom keju, navodi se u saopštenju Službe za odnose s javnošću i protokol “Voda Vojvodine”.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: