• ponedeljak, 11. decembar 2023.
Grad traži da se reši problem imovine “Pinkija”
Ekonomija
0 Komentara

Grad traži da se reši problem imovine “Pinkija”

4. septembar 2015. godine

Sremska Mitrovica –  Gradske vlasti u Sremskoj Mitrovici traže da se nakon sedam godina najzad završi razgraničenje državne i imovine “Pinkija” za koju postoji interesovanje investitora s planovima da obnove voćarsku proizvodnju na južnim padinama Fruške gore.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je za “Sremske novine” rekao da situacija sa “Pinkijem” postaje neizdrživa i najavio da će ovaj problem podići na najviši nivo jer su grad i zainteresovani investitori postali taoci administracije i proceduralnih problema.

– Sve postaje preozbiljno, odugovlači se, počinjemo da sumnjamo u sve i svašta i zato apelujem i na stečajnog upravnika i na Upravu za poljoprivredno zemljište i Republički geodetski zavod da sednemo i za sva vremena rešimo ovaj problem – kaže Nedimović.

Kako je precizirao, interesovanje za kupovinu “Pinkija” do sada je iskazalo više pravnih i fizičkih lica iz Srema, u igri za vlasništvo nad ovim preduzećem odavno je i “Delta agrar”, a ove sedmice se i jedna izraelska kompanija obratila gradskim vlastima sa namerom da kupi “Pinki” i obnovi zasade voća na južnim padinama Fruške gore.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: