• subota, 9. decembar 2023.
Grci krijumčarili 300.000 cigareta
Crna hronika
0 Komentara

Grci krijumčarili 300.000 cigareta

30. jul 2015. godine

Batrovci – Zajedničkom akcijom carine i policije, na izlaznoj strani graničnog prelaza Batrovci, u noći između 28. i 29. jula 2015. godine, otkriven je tovar od 300.000 cigareta marke L&M, bez akciznih markica, sa oznakom Duty free only, čija je vrednost procenjena na oko 12.000 evra, saopštila je Uprava carina.

tajna pregrada u teretnom kombijuCigarete su otkrivene zahvaljujući mobilnom skeneru Uprave carina, na čijem su snimku službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja tokom pregleda teretnog kombija nemačkih registarskih oznaka uočili nepravilnosti.

Carinici su detaljnoj kontroli, koja je podrazumevala demontažu da bi se doprlo do mesta na koja je ukazivao snimak skenera i tek tada je, najpre ispod tapacirunga u krovu vozila, pronađena veća količina krijumčarenih cigareta.

Ostatak je bio sakriven u bunkeru ispod kreveta, specijalno prepravljenom za krijumčarenje. Sve cigarete bile su posute crvenim prahom, nalik na tucanu papriku, kako bi se neutralisao miris duvana.

Kombijem je upravljao 29-godišnji mladić, koji je imao i 24-godišnjeg suvozača. Oba mladića su iz Atine i prema sopstvenoj izjavi nisu zaposleni.

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, dok su cigarete i kombi privremeno zadržani.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: