• ponedeljak, 22. jul 2024.
OTOVRENA GRADSKA PLAŽA
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

OTOVRENA GRADSKA PLAŽA

17. jun 2015. godine

Sremska Mitrovica – Gradska plaža u Sremskoj Mitrovici je 15. juna zvanično počela sa radom. Iako je otvaranje trebalo da bude 10. juna, prema rečima direktora JKP „Komunalije“ Radoslava Jevremovića, došlo je do kašnjenja, zbog vodostaja Save koji je u protekle dve nedelje bio u porastu.

– Priobalni deo smo očistili smo i pripremili za ovogodišnju sezonu. U predviđenom roku je urađena i hemijsko-bakteriološka analiza koja je pokazala da je voda ispravna za kupanje. Od noviteta bih istakao frakciju dvojku koja je prethodno oprana i umesto peska posuta na plažu. Ovako je ulepšan izgled, a nema ni prašine. Nabavili smo dve nove sprave za vežbanje, postavljene na teretani na otvorenom, kao i jednu veću spravu street work out, namenjenu isključivo starijim osobama. Kao i prethodnih godina, spasioci zajedno sa zdrastvenom službom dežuraju plažom, u periodu 9 časova ujutru do 8 časova uveče, nakon čega dežurstvo peruzimaju noćni čuvari. Od posetilaca se očekuje da poštuju pravila ponašanja, koja se u pismenoj formi nalaze na tablama postavljenim širom plaže – objasnio je direktor „Komunalija“.

Za kompletno uređenje plaže je izdvojeno skoro 12 miliona dinara. Za naredni period se planira postavljanje nekoliko novih klupa i kanti za otpatke. Peščani deo terena za odbojku će biti rekonstruisan, a zamenjeno je i oko 150 štafli.

M. T. 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: