• nedelja, 3. decembar 2023.
EKSKLUZIVNO: „DELTA AGRAR“ KUPUJE SREMSKOMITROVAČKI „PINKI“!
Ekonomija
0 Komentara

EKSKLUZIVNO: „DELTA AGRAR“ KUPUJE SREMSKOMITROVAČKI „PINKI“!

5. februar 2015. godine

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović potvrdio je za “Sremske novine” da je Kompanija “Delta agrar” zainteresovana za kupovinu sremskomitrovačkog “Pinkija” iz stečaja sa idejom da na južnim padinama Fruške gore podigne nove plantaže voća na više stotina hektara.

– To je nama izuzetno značajno jer područje koje smo planirali za razvoj voćarstva, postaje predmet interesovanja najvećih investitora. Očekujem da će u narednim godinama, kako na osnovu zemljišta koje će “Pinki” prodati, tako i na osnovu posebnog programa koje će grad uraditi za poljoprivredno zemljište, više stotina hektara biti namenjeno za višegodišnje zasade, konkretno za voćarstvo. Pored razvoja svinjarstva kroz oživljavanje “Mitrosa”, počeće oživljavanje područja južnih fruškogorskih padina gde dolaze novi investitori koji će razvijati plantaže voća i zaposliti veliki broj ljudi, kako stlanih tako i sezonskih radnika. Mnogi meštani šest-sedam fruškogorskih sela su godinama radili u “Pinkiju”, znaju voćarstvo i postoji tradicija voćarske proizvodnje koja će oživeti – rekao je Nedimović za “Sremske”.

Da podsetimo, stečaj u “Pinkiju” otvoren je daleke 2011. godine, a decembra prošle godine imenovan je novi stečajni upravnik koji ima obavezu da završi posao  razgraničenja zemljišta sa državom jer “Pinki” u postupku pred Republičkim geodetskim zavodom treba da validnim ugovorima dokaže vlasništvo nad oko 200 hektara zemljišta.

Pretpostavlja se da bi, od ukupno 1.200 hektara državnog i “Pinkijevog”, za razvoj voćarstva moglo da se opredeli između 300 i 400 hektara.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: