• nedelja, 3. decembar 2023.
Zaplenjeno rekordnih 1.138 tona duvana
Crna hronika
0 Komentara

Zaplenjeno rekordnih 1.138 tona duvana

8. januar 2015. godine

Beograd – U zajedničkoj akciji pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, BIA i Poreske policije, u koordinaciji sa Višim javnim tužilaštvom u Šapcu, zaplenjeno je rekordnih 1.338 tona duvana i uhapšeno 12 osoba koje su ostvarile protivpravnu imovinsku korist od preko 490 miliona dinara, a budžet Republike Srbije oštetili za oko 139 miliona dinara – saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela: zloupotreba položaja odgovornog lica, falsifikovanje službene isprave i poreske utaje uhapšeni su:  M.Ž. odgovorno lice AD „Duvan“ iz Ljubovije, Đ. R. odgovorno lice PD „Kopeks“, DOO Novi Sad, M. V. vlasnik agencije za konsalting i menadžment MZ iz Ljubovije i član komisije za otkup duvana AD „Duvan“, D. P. registrovani proizvođač duvana sa područja opštine Pećinci, M. P. proizvođač duvana sa područja opštine Pećinci, M. Ć. registrovani proizvođač duvana iz Kaća, I. R. komercijalista PD „Kopeks“ DOO Novi Sad, V. D. tehnolog u proizvodnji AD „Duvan“ iz Ljubovije, I. S. magacioner u AD „Duvan“ iz Ljubovije, N. J. radnik u proizvodnji AD „Duvan“ Ljubovija, G. D. službenik PD „Kopeks“ DOO Novi Sad i P. S. tehnolog PD „Kopeks“ DOO Novi Sad.

Kako saopštava MUP Srbije, sumnja se da su krivična dela izvršili tako što je u fabrici AD „Duvan“ u Ljuboviji, u toku 2014. godine, sušeni duvan dopremljen radi dalje prerade u količini od 1.338.082 kilograma u vrednosti 295.153.705,14 dinara, bez porekla i zavođenja kroz poslovnu dokumentaciju AD „Dunav“, namenili za dalju prodaju van legalnog tržišta. Time je budžet Republike Srbije oštećen za ukupno 138.531.094,28 dinara.

„Osumnjičeni su, da bi prikrili izvršena krivična dela, falsifikovali službenu dokumentaciju preduzeća „Kopeks“ DOO Novi Sad i AD „Duvan“.

Prilikom provera u AD „Duvan“ Ljubovija, u magacinskim prostorijama pronađena je i privremeno oduzeta ova količina sušenog duvana za koju se sumnja da je namenjena nelegalnom tržištu“, navodi se u saopštenju.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: