• četvrtak, 7. jul 2022.
Sud oglasio prodaju „Mitrosa“
Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Sud oglasio prodaju „Mitrosa“

18. novembar 2014. godine

Sremska Mitrovica – Privredni sud u Beogradu objavio je danas javni poziv za prikupljanje ponuda potencijalnih investitora zainteresovanih za kupovinu sremskomitrovačkog „Mitrosa“. Procenjena vrednost preduzeća je nešto veća od 478 miliona dinara, a zainteresovani kupci  treba da polože depozit u iznosu od 95,7 miliona dinara.

Krajnji rok za dostavljanje ponuda zainteresovanih je 18. decembar do 11.45 časova, a javno otvaranje prispelih ponuda je istog dana, 15 minuta po isteku vremena za predaju ponuda.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Branislav Nedimović je izjavio da su u  katastar uknjiženi svi objekti „Mitrosa“ i da su se time stekli svi uslovi da ovaj gigant dobije novog vlasnika.

Kako se nezvanično saznaje, interesovanje za kupovinu „Mitrosa“ pokazalo je nekoliko investitora iz više zemalja, a kao najozbiljniji kupac slovi  jedna kompanija iz Austrije čiji su predstavnii već obavljali razgovore sa najvećim stočarima Srema o isporuci tovljenika klanici koja bi najviše radila za izvoz na rusko tržište.

 

 

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Leave a Reply

%d bloggers like this: