• petak, 14. jun 2024.
U Sremu najteža situacija
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

U Sremu najteža situacija

16. maj 2014. godine

odbrana u sremskoj mitroviciSremska Mitrovica – Situacija u Sremu postaje sve ozbiljnija jer je u proteklom periodu palo novih 130 litara kiše po kvadratnom metru. Nekoliko porodica iz Vrdnika je evakusano u tamošnjih hotel, velikih problema ima na putu Manđelos – Ležimir, a još veći  problemi se očekuju zbog porasta vodostaja Save i drugih vodotokova u regionu.

Načelnik Sremskog okruga i komandant Okružnog štaba za vanredne situacije Ilija Milinović za „Sremske novine“ je izjavio da su evidentni problemi u svim sremskim opštinama i da se, na žalost, zbog novih padavina narednih dana očekuje još složenija situacija.

– Na području Vojvodine stanje u Sremu je najozbiljnije jer je ovde palo novih 130 litara kiše po kvadratu. Što se Save tiče, najkritičnije tačke su u Jameni gde se u dužini od oko dva kilometra očekuje moguća intervencija zbog visokog vodostaja. Slabe tačke su i kod Sremske i Mačvanske Mitrovica, te „Stojšića bogaz“ na mačvanskoj strani, kao i Klenak i Hrtkovačka draga u rumskoj opštini – naveo je Milinović. – U pećinačkoj opštini u ovom momentu u Kupinovu neprekidno rade mobilni agregati koji odvode suvišnu vodu iz naselja, a veliki je problem i u Krnješevcima gde su u kanalskoj mreži po obodu naselja na više mesta stvoreni čepovi. Visoki su i vodostaji vodotokova u Rumi i Irigu, u Borkovcu preliva, a preliva i vodotok Jelenci.

– Akumulacija u Pavlovcima jutros je u porastu, vodotok Čikasa takođe a sve su ekipe na terenu i zbog toga je Okružni štab za vanredne situacije naložio da svako preduzme sve iz svoje nadležnosti na zaštiti stanovništva i materijalnih dobara, naveo je Milinović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: