• sreda, 21. februar 2024.
Suvo u Rači i Bosutu
Vesti
0 Komentara

Suvo u Rači i Bosutu

20. maj 2014. godine
Bosućani rade bez prestanka.

Bosućani rade bez prestanka.

Sremska Rača, Bosut – Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u pres centru u mitrovačkoj “Kapetaniji” komandant odbrane Sremske Mitrovice i Srema Goran Ješić istakako je da je situacija u Mitrovici pod kontrolom, da trenutno nema bojazni od porasta nivoa Save, ali da se ulažu maksimalni napori na dodatnom utvrđivanju odbrana oko Sremske Rače i Bosuta.

– Mesta panici i strahu nema, na terenu su sve raspoložive snage, stručnjaci, inžinjeri i maksimalno smo spremni na sve izazove. Jučerašnji dan bio je u znaku lepih vesti, a takav je i ovaj. Vode ima, ali se ona kreće sporo, što nam daje dosta vremena za pripremu odbrane, ali i nadu da do većih problema neće ni doći. I Račani i Bosućani vredno rade jedni za druge tako da nema bojazni, naglasio je Ješić.

Ni nu Rači nema odmora

Ni nu Rači nema odmora

Da je komandant u pravu, uverili smo se i na terenu. U Bosutu su nas dočekali vredni radnici koji trenutno spremaju džakove za Sremsku Raču. Kod njih je, kažu, bilo gusto u subotu, a sada je stanje na Savi i Bosutu mirno. Istina, brigu im još uvek zadaju vode koje dolaze kroz šume, još uvek nisu sigurni koliko vode dolazi, ali se trude da radom pobede svaku malodušnost.

Put do Bosuta sasvim je prohodan, a tako je i na relaciji od ovog sela do Sremske Rače u kojoj je takođe u toku spremanje džakova. Velika je gužva, radi se bez prestanka, smenjuju se kamioni, a u akciju se uključilo i šezdesetak kamiondžija iz Bosne i Hercegovine koji su ostali zarobljeni na graničnom prelazu.

– Tu smo da pomognemo i uradimo sve što možemo. Pakujemo pesak u džakove, nosimo džakove, dovlačimo kad treba pesak,. Jednom rečju radimo sve što je u našoj moći, ističe Mirsad Poljo iz Zenice.

MIrsad Poljo i Željko Kosanić

MIrsad Poljo i Željko Kosanić

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: