• sreda, 29. novembar 2023.
Sprečen odlazak u Rusiju  radnika bez viza
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Sprečen odlazak u Rusiju radnika bez viza

27. mart 2014. godine

Zgrada Policijske uprave Sremska MitrovicaSremska Mitrovica – Sremskomitrovačka policija je sprečila  neovlašćeno upućivanje 144 zainteresovane osobe na rad u Rusiju, bez radnih viza i ugovora o radu i podnela krivičnu prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Šidu, protiv S.L iz Bijeljine, R.R. i A.K. iz Šida, zbog postojanja osnova sumnje da su neovlašćeno i za novac posredovali u zapošljavanju državljana Srbije u Rusiji..

Prema navodima policije, sumnja se da je S.L. u cilju nalaženja zainteresovanih za rad u Rusiji, angažovao drugu dvojicu. A.K. se tereti da je na Fejsbuk postavio oglas kojim poziva da mu se jave zainteresovani za rad u Rusiji. Na oglas su se javile 144 osobe koje su mu platile da ih fotografiše za izradu radnih viza. Takođe se sumnja da im je R.R. uzeo pasoše i naveo da potpišu izjavu  da će mu posredovanje platiti oko 150 evra. Od dva muškarca iz Sremske Mitrovice uzeli su po 13.000 dinara za troškove izdavanja ruske vize.

Proverama je utvrđeno da ruska ambasada u Beogradu nikad nije primila dokumentaciju osoba koje su se za izdavanje radnih viza i zapošljavanje u Rusiji obratile osumnjičenima.

Policija poziva građane koji su osumnjičenima dali svoja dokumenta u cilju dobijanja vize za Rusiju, da ova dokumenta preuzmu u policijskim stanicama po mestu prebivališta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: