• subota, 9. decembar 2023.
Vredno na mačvanskoj strani
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Projekti | Vesti
0 Komentara

Vredno na mačvanskoj strani

25. avgust 2023. godine

Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica izuzetno je posvećena unapređenju obrazovne i sportske infrastrukture, s tim u vezi intenzivno se radi na objektima više školskih objekata, pa pored izgradnje sportske sale u Mačvanskoj Mitrovici čija vrednost iznosi preko 432,9 miliona dinara, aktuelni su radovi i u okolnim mestima.

Prema rečima prve žene grada na Savi Svetlane Milovanović, podjednaka pažnja usmerena je kako na samu Mitrovicu i sela sa sremske strane, tako i na mesta severne Mačve, pa je u proteklom periodu bilo vredno u Noćaju, Ravnju, Radenkoviću i Zasavici 1.

-Кoncept grada na dve obale je sjajan i podrazumeva da Mačvanska Mitrovica predstavlja svojevrsno ogledalo Sremske Mitrovice. Da u tom smeru lokalna samouprava i radi dokazali smo brojnim projektim koji su realizovani u poslednjih nekoliko godina u ovom mestu, pa bih s tim u vezi podsetila na potpunu rekonstrukciju i komunalno opremanje ulice Mačvanski kej, zatim asfaltiranje brojnih drugih sporednih ulica, zamenu javne rasvete, gasifkaciju, izgradnju kompletno novog objekta osnovne škole, te mosta preko kanala Bogaz. To su sve veliki projekti koje smo uspešno realizovali, a osluškujući i prateći potrebe stanovništva najvećeg mesta severne Mačve. Naravno, to nije sve, ostaje nam da privedemo kraju radove na velelepnoj sportskoj hali i da izgradimo novi vrtić. Uz kanalizaciju koja je završena pre više godina, mislim da ćemo tako zaokružiti jednu celinu. Svakako radimo i radili smo i u drugim mestima na mačvanskoj strani, puno je toga, ali podsetiću da je Salaš Noćajski dobio kapelu, da je grad pomogao i u podizanju Parohijskog doma takođe u ovom selu, kao i u Zasavici 1, gde smo rekonstruisali i stari objekat škole, a Radenković je dobio dečije igralište – podseća gradonačelnica.

Кako se početak školske godine približio, Milovanović je istakla radove na više objekata obrazovnih institucija.

-Tokom letnjeg raspusta bili smo jako vredni, pa smo završili rekonstrukciju krovnog pokrivača na fiskulturnoj sali osnovne škole u Noćaju. Vrednost ovih radova iznosila je više od 3,5 miliona dinara, a finansirani su iz gradskog budžeta. Кako bi salu pustili u funkciju pristupljeno je i zameni poda koji je bio izuzetno oštećen. Tu nam je pomoć uputio Pokrajinski sekretarijat za sport i obrazovanje sa preko 5,3 miliona dinara – kaže gradonačelnica.

Takođe u prethodnom periodu, a zahvaljujući sredstvima iz budžeta grada, izvršena je zamena stolarije na objektu seoske škole u Ravnju. Za te potrebe izdvojeno je 3,5 miliona dinara, dok je za sanaciju odžaka oštećenog tokom nedavne oluje opredeljeno 690.000 dinara. U narednom periodu, a sredstvima iz oportuniteta u visini od oko 3 miliona na ovom objektu biće zamenjen krovni pokrivač.

Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu finansira i rekonstrukciju školskog terena u Zasavici 1. Radovi obuhvataju postavljanje novih koševa i golova, kao i moderne podloge.

Pokrajinska Vlada sa 2 miliona dinara pomoći će i sanaciju šetete nastale na objektu vrtića „Lane“ kada je jak olujni vetar izbio čitav jedan zid.

-Кao što se da zaključiti vredni smo i nastavljamo da radimo. Od većih projekata koji nas čekaju u Mačvi izdvojila bih rekonstrukciju lokalnog puta Noćaj – Radenković u dužini od oko 5 kilometara. Trenutno je u toku izrada projektne dokumentacije, a ona predviđa da širina ove saobraćajnice iznosi 6 metara. Za realizaciju, odnosno finansiranje projekta biće zaduženo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Кada pominjem Radenković dodala bih da je u tom selu u toku izgradnja svlačionica za potrebe Fudbalskog kluba „Borac“ koju takođe pomaže grad Sremska Mitrovica – objasnila je dalje Milovanović.

Gradonačelnica je dodala da se uskoro očekuje i sanacija objekta zdravstvene ambulante u Zasavici 1, te da lokalna samouprava sa njom na čelu nastavlja da osluškuje potrebe građana kako bi celokupan nivo kvaliteta života meštana mačvanskih sela bio podignut na jedan viši nivo.

D. Tufegdžić

*Tekst objavljen u okviru projekta “Sport za sve, u gradu i selu!” koji je sufinansiran sredstvima Grada Sremska Mitrovica. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne odražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: