• subota, 20. april 2024.
Knjige trajnije od nas samih
Kultura | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Knjige trajnije od nas samih

10. decembar 2013. godine

Beseda igumana Stefana

Beseda igumana Stefana

Sremska Mitrovica – Zbornik Knjiga i reč – hrana duha, zajedničko izdanje Srpske čitaonice u Irigu i manastira Velika Remeta, predstavljena je u svečanoj sali Srpske pravoslavne crkvene opštine, 6. decembra, u Sremskoj Mitrovici. Reč je o desetak radova sa stručnog skupa održanog u ovoj fruškogorskoj svetinji, 11. juna, kada su se bibliotekari iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, Sremske Mitrovice, Iriga i drugih mesta okupili da odaju pohvalu pisanoj i štampanoj reči u svetu duhovnosti.

Zbornik su predstavili i povodom bibliotekarskog posla u srpskim crkvama i manastirima besedili urednica izdanja Vesna Petrović, iguman m. Velika Remeta Stefan Vučković, recenzent dr Željko Vučković, upravnica Srpske čitaonice Vera Novković i saradnica na projektu “Katalog biblioteka fruškogorskih manastira” dr Dobrila Begenišić, iz Narodne biblioteke Srbije.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: