• subota, 20. april 2024.
Bez problema u opštinskoj kasi
Vesti | Ruma
0 Komentara

Bez problema u opštinskoj kasi

31. jul 2019. godine

Ruma -U prvih šest meseci ove godine rumski budžet u bruto iznosu ostvaren je sa 42,45 odsto, rečeno je na sednici Opštinskog veća na kojoj je usvojen Nacrt izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu Opštine Ruma za period 01.01.-30.06.2019.godine. Ukupno ostvareni prihodi i primanja sa prenetim neutošenim sredstvima iz 2018.godine iznose 909 miliona dinara.

– Možemo biti zadovoljni i prihodnom stranom i realizacijom i mislim da ćemo po ovim pokazateljima i ovu godinu završiti sa dosta visokim ostvarenjem budžeta i što će prihod i rashod biti u dobroj srazmeri,  jer ne fingiramo i ne „duvamo“ budžet. Godine završavamo sa visokim ostvarenjem i suficitom budžeta i to je nešto što nas u ovom momentu raduje, rekao je Slađan Mančić, predsednik Opštine Ruma.

Ukupno ostvareni rashodi i izdaci budžeta Opštine Ruma za prvih šest meseci ove godine iznose 757,9 miliona dinara, odnosno 35,36 posto od planiranog.

-Od svih kapitalnih projekata u prvih šest meseci 2019.godine najveći projekat je uređenje putne infrastrukture u naseljenom mestu Ruma u ulicama Sremska i Miloša Crnjnskog sa izvršenjem od 34 miliona ili 50 odsto u odnosu na plan. I na kraju zaključak: bez problema u opštinskoj kasi za prvih šest meseci, rekla je Nada Barać iz Odeljenja za finansije, privredu i poljoprivredu Opštinske uprave Opštine Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: