• petak, 14. jun 2024.
Ne paliti strnjiku
Društvo | Crna hronika | Vesti
0 Komentara

Ne paliti strnjiku

3. jul 2013. godine

Pozari na otvorenom prostoru Foto Sremske novineSremska Mitrovica – Iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici podsetili su građane da je Zakonom o zaštiti od požara strogo zabranjeno spaljivanje suve trave, strnjike, biljnih ostataka i smeća na otvorenom prostoru.

Prošle godine, najveći broj požara na području Srema prouzrokovala je ljudska nepažnja i bahatost, spaljivanjem strnjike na njivama, suve trave, granja i smeća.

Gusti dim smanjivao je vidljivost na saobraćajnicama i prouzrokovao saobraćajne nesreće sa poginulim i teško povređenim osobama.

Goreli su hektari pšenice i kukuruza, voćnjaci, hiljade bala slame i kukuruzovine, čak i železnički pragovi. Visoke temperature samo su pospešile pojavu i razbuktavanje požara.

Policija je upozorila građane da će pripadnici Policijske uprave i Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici kažnjavati sve one, koji izazivanjem požara nanose veliku materijalnu štetu i ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.

Zaprećene kazne za fizička lica iznose od 10.000 do 50.000 dinara, a za pravna lica od 300.000 do milion dinara.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: