• petak, 19. april 2024.
Dačić: Izbora neće biti!
Društvo | Politika | Vesti
0 Komentara

Dačić: Izbora neće biti!

31. jul 2013. godine

ivica dacic (1)Sremska Mitrovica – Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačlić  izjavio je da će proces rekonstrukcije Vlade Srbije formalno biti završen u avgustu i da sada nije trenutak za nove izbore.

Odgovarajući na brojna novinarska pitanja nakon polaganja kamena temeljca za novu fabriku u Sremskoj Mitrovici, Ivica Dačić je rekao da je sada pred Vladom Srbije, osim političkog dela vezanog za Brisel i dijalog sa Prištinom, najvažnija oblast ekonomija i finansije.

– Mislio sam da rekonstrukcija Vlade ne bi bila ozbiljna i temeljna  bez promene i preuzimanja odgovornosti u oblasti finansija i ekonomije. Zato sam to i predložio i ja za to nosim odgovornost Nemam kome šta da se pravdam. Građani su ti koji će oceniti da li je ovaj moj potez dobar ili ne. Zahvaljujem predsedniku Nikoliću što je razumeo tako nešto. Zahvaljujem se i SNS što je razumela iako je možda njihov stranački interes da se ide na izbore u ovom trenutku, a ja sam smatrao da mi sada nemamo vremena za izbore. Sve što radimo skopčano je sa brzim rokovima i terminima. Zato oni koji imaju najveće poverenje građana treba da imaju odgovarajuća mesta u Vladi Srbije i u drugim institucijama – rekao je Dačić i dodao da će proces rekonstrukcije Vlade Srbije i formalno biti završen u drugoj polovini avgusta kada se ispune sve formalne procedure i predlože odgovarajuća kadrovska rešenja.

Ivica Dačić je poručio opoziciji da se ne bavi temom izbora.

– Da sam na mestu opozicije, ne bih se zalagao za izbore jer će na izborima najviše glasova odneti SNS i SPS. Opozicija navodno traži izbore, a Boga moli da se to ne desi – rekao je Dačić i potvrdio da će se razgovarati i sa manjim strankama koje sada nisu u vladajućoj većini:

– Ne zato što mislimo da nemamo većinu, nego jednostavno što smatramo da je i rekonstrukcija Vlade možda vreme za neke takve razgovore. Odavno jedna Vlada nije, kao ova, imala takvu podršku i u parlamentu i u javnosti iako od ove Vlade mnogi nisu ništa očekivali, ni u zemlji, ni u inostranstvu. Sada mnogo očekuju. To je za nas velika odgovornost. Ako nema rezultata, izbori će biti sutra. Ako ima rezultata, onda za izbore uvek ima vremena.

 

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: