• četvrtak, 13. jun 2024.
Vodovod stiže do Ravnja
Vesti
0 Komentara

Vodovod stiže do Ravnja

20. jun 2013. godine

Radovi u tokuRavnje – Sremskomitrovački „Vodovod“ je prema planu za ovu godinu počeo radove na izgradnji vodovodne mreže za Ravnje. To selo u mačvanskom delu opštine po završetku projekta biće priključeno na javni sistem vodosnabdevanja. Time će biti omogućeno organizovano snabdevanje zdravom pijaćom vodom. Ulaganjem u izgradnju vodovodne infrastrukture Grad Sremska Mitrovica i JKP“Vodovod“ nastavljaju sa realizacijom planova na unapređenju uslova života u seoskim sredinama.
Generacije Ravnjanaca su do vode dolazile pomoću kopanih bunara i hidrofora. Takva voda nije obezbeđena adekvatnim merama zaštite i dezinfekcije, pa je njena zdravstvena ispravnost pod znakom pitanja. Dodatni rizik po zdravlje ljudi predstavlja i činjenica da su bunari kopani u blizini septičkih jama, što je moglo dovesti i do pojave zaraznih bolesti.U takvim uslovima, većina meštana se pijaćom vodom snabdevala sa javne česme.
Prvi metri trase buduće vodovodne mreže za nekoliko dana će biti iskopani na izlasku iz Zasavice I, u kojoj je vodovod izgrađen pre tri godine. U toku je zavarivanje (spajanje) cevovoda, kako bi se počelo sa njegovim polaganjem prema Ravnju. Ideja o povezivanju tog sela na javni sistem vodosnabdevanja postoji već nekoliko godina.  Ove godine su se konačno stekli tehnički i materijani uslovi za nastavak izgradnje vodovodne mreže kroz mačvanski deo opštine. Kompletan inženjering ( projektovanje, pribavljanje potrebne dokumentacije i dobijanje dozvola za izgradnju ) uradio je Projektni biro JKP“Vodovod“. S obzirom na obim posla, radovi će se odvijati fazno. Plan I faze predviđa instaliranje primarnog tranzitnog cevovoda, prečnika 200 mm, od kraja Zasavice I do ulaska u Ravnje u dužini od 4 km.Prema projektu ukupna dužina mreže od Zasavice I do kraja Ravnja iznosiće blizu 11 km.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: