• ponedeljak, 24. jun 2024.
Krijumčarili azilante
Vesti | Crna hronika
0 Komentara

Krijumčarili azilante

22. oktobar 2012. godine

Sremska Mitrovica – Zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne granice i krijumčarenje ljudi, zajedničkimradom policijskih službenika Sremske Mitrovice i Novog Sada, uhapšeni su slobode Bojan B. (25) i Nebojša T. (22), obojica iz Subotice,

Oni su osumnjičeni da su teretnim kombijem od Preševa do državne granice sa Mađarskom prevozili 28 stranih državljana, ali ih je na području Stare Pazove otkrila policija. Krajnji cilj njihovog puta bila je Austrija.

Prema izjavama azilanata, trebalo je po dolasku u Austriju, da svaki od njih plati po 2000 evra organizatoru ovog krijumčarenja ljudi.

Nakon policijskog zadržavanja, Bojan B. i Nebojša T. su privedeni istražnom sudiji Osnovnog suda u Sremskoj Mitrovici, koji im je odredio pritvor do mesec dana.

Zbog prekršaja u vezi nedozvoljenog prelaska državne granice, punoletni strani državljani, mahom Pakistanci, kažnjeni su zatvorom u trajanju od 10 dana, a maloletni upućeni u Centar za azil u Bogovađu.

Pojačanom kontrolom legalnosti boravka stranih državljana, pripadnici policije su istog dana otkrili i procesuirali još 16 ilegalnih migranata na području Srema.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: