• petak, 17. maj 2024.
Neumoljivi šampion odrastao u Laćarku
Projekti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Neumoljivi šampion odrastao u Laćarku

21. decembar 2017. godine

Sjajan nastup evropskog prvaka Darka Stošića na svetskim i domaćim takmičenjima uvek Laćarce podeća da je on sportista koji je rastao u njihovom komšiluku

Piše: S.Lovčanin

darko stosicLaćaračka Osnovna škola “Triva Vitasović Lebarnik”  je poznati rasadnik talentovanih sportista. Tu su učili i svoje prve sportske korake načinili neki poznati košarkaši, odbojkaši, džudisti, karatisti, fudbaleri, a jedan od takvih je i poznati kik bokser i MMA borac Darko Stošić.  Ovaj mladć je deo svog života i školovanja proveo u Laćarku, gde mi i danas živi najbliži deo porodice, a svoju karijeru u borilačkim sportovima on je  započeo upravo u laćaračkom Džudo klubu  LSK.

Nedavno je  Beograd  u hali ,,Aca Nikolić”, odnosno nekadašnjem ,,Pioniru,, bio domaćin prvog Međunarodnog  profesionalnog turnira za K1 i MMA. Turnir je pobudio veliko interesovanje, s obzirom da se u hali našlo više od pet hiljada ljubitelja ove borilačke veštine. Nastupili su svi naši najbolji takmičari u kik boksu, a naravno, posebnu pažnju privukao je meč teškaša, evropskog šampiona, Darka Stošića sa svojim tadašnjim protivnikom  Poljakom Tamašem Červinskim, čak 20 kilograma težeg od našeg asa.

Naš šampion je krenuo silovito i već u petoj sekundi levim krošeom munjevito pogodio Poljaka tako da je Stošić ostvario  još jednu efektnu pobedu. Bio je to njegov novi nastup pred domaćom publikom nakon četiri godine.

– Meč sam završio mnogo bolje nego što sam očekivao.Publika je možda malo razočarana zob trajanja meča, ali za nas je bolje da on što kraće traje – izjavio je posle borbe odlično pripremljeni i neumoljivi šampion.

Darko Stošić je postao evropski prvak u meču s Dionom Staringom iz Holandije, koji je trajao tri runde. Odluka sudija bila je jednoglasna da je naš as bio bolji u toj borbi.  Titulu je odbranio u meču s Bugarinom, Emilom Zaharijevim, kolosom teškim 130 kilograma. Oni su odmerili snage u Atini, a Stošić je potvrdio da s pravom nosi titulu evropskog šampiona, nokautiravši Bugarina već u prvoj rundi.

– Stošić je rođen u okolini Niša,  detinjstvo je proveo u Laćarku, gde mu i danas živi majka. Kao pionir počeo je da se takmiči u Džudo klubu LSK i odmah pokazao izuzetan dar za borilačke veštine, kaže  trener u ovom klubu, Miša Jovetić.

Za ovaj sportski klub Stošić je u konkurenciji najmlađih osvojio niz trofeja,a zatim karijeru  s velikim uspehom nastavio u Crvenoj zvezdi i potom se otisnuo u profesionalne vode kik boksa.

 

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „Kakve su nam škole, takva su nam sela” koji se finansira iz budžeta Grada Sremska Mitrovica.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: