• četvrtak, 18. jul 2024.
Šurjaku evropsko zlato sa Srbijom
Sport
0 Komentara

Šurjaku evropsko zlato sa Srbijom

9. jul 2024. godine

Reprezentacija Srbije u kategoriji +65 godina osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Pezaru pobedivši ubedljivo u finalu domaćina, selekciju Italije. Srpski nacionalni tim za koji je nastupao i Mitrovčanin Branislav Grozdanić – Šurjak, kao jedan od najistaknutijih igrača, od starta turnira pokazao je najviše i bez većih problema došao do zlata.

Pred Srbijom su “oružje položili” Češka, Nemačka, Hrvatska, Slovenija i Italija. O dominaciji Srba svedoči i činjenica da su sve rivale pobedili sa preko 20 poena razlike, jedino su Slovenci završili na minus 18, koji su bili i najteži protivnik s obzirom na fizičku prednost. Reprezentacija Srbije tokom turnira ni u jednom momentu nije gubila, niti bila ravnopravna sa rivalom po broju koševa, osim na početku susreta.

Za ekipu je nastupalo 12 igrača, najstariji bio je Blaž Stojanović (73), a dres nacionalnog tima nosio je i Dragan Milošević iz Mačvanske Mitrovice. Takmičenju se ozbiljno pristupilo, u Beogradu se treniralo dva puta nedeljno, dok je Branislav u Sremskoj Mitrovici radio četiri puta nedeljno, uz treninge i u teretani.

-Takmičenje je veoma dobro organizovano, nastupio je veliki broj ekipa po raznim kategorijama. Prvenstvo je trajalo deset dana, od čega smo dva imali slobodno. Bili smo najdominantiji od svih kategorija što rezultati i potvrđuju. Čekao sam 66 godina da postanem prvak Evrope u košarci i uspeo sam u tome – kroz osmeh će Branislav.

Šurjaku, legendi mitrovačke košarke koji je u karijeri u dresu Srema proveo 18 sezona, tokom kojih je zabeležio hiljadu nastupa i postigao oko 20 hiljada koševa, ovo je treća medalja sa reprezentacijom sa velikih takmičenja. Pre zlata u Italiji, okitio se bronzom 2002. na Evropskom prvenstvu, da bi prošle godine sa Srbijom zauzeo treće mesto na Svetskom prvenstvu u Argentini.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: