• petak, 12. jul 2024.
Šiđanka kandidatkinja za trku na Olimpijskim igrama
Sport | Šid
0 Komentara

Šiđanka kandidatkinja za trku na Olimpijskim igrama

10. jul 2024. godine

Međunarodna biciklistička unija (UCI) obavestila je Biciklistički savez Srbije da je posle dve ranije izborene norme našim biciklistima dodeljena i treća, a kandiatkinja da vozi u Parizu je biciklistkinja iz Šida Irina Stevanović. Ovo je istorijski uspeh srpskog biciklizma jer nikada ranije na nekim Olimpijskim igrama nije učestvovalo toliko naših biciklista.

Uz takmičare u drumskoj trci i za žene i muškarce, u Parizu će ponosno biti nošen dres sa grbom Srbije i na trci na hronometar za žene.

-Kandidatkinja za trku u vožnji na hronometar u Parizu je Irina Stevanović koja vozi za BK Jednotu iz Šida. Irina je nedavno postala šampionka Srbije, upravo u vožnji na hronometar. Kada je čula lepe vesti momentalno se, naravno sva presrećna, spakovala i otišla na visinske pripreme kako bi što bolje dočekala trku u Parizu – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić.

Prvi čovek srpske biciklističke organizacije nije propustio i da se zahvali svima koji su izborili ovaj rezultat.

-U jako teškim vremenima za srpski biciklizam, kada nemamo nikakvu podršku relevantnih činioca našeg, srpskog sporta, uspeli smo da izuzetnim zalaganjem sportista i sportskih radnika, prijatelja, i uz lično finasiranje ostvarimo istorijski rezultat i to u godini kada slavimo 140. rođendan Biciklističkog saveza Srbije – ističe Dušan Gojić predsednik BSS.

Individualni hronometar za žene voziće se 27. jula u Parizu.

Tekst i foto: Biciklistički savez Srbije

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: