• četvrtak, 18. jul 2024.
APEL ZA RACIONALNU POTROŠNJU: Saopštenje povodom stanja vodosnabdevanja u opštini Inđija
Servis
0 Komentara

APEL ZA RACIONALNU POTROŠNJU: Saopštenje povodom stanja vodosnabdevanja u opštini Inđija

9. jul 2024. godine

Proteklih dana, a posebno tokom vikenda, JKP „Vodovod i kanalizacija“ je sa posebnom pažnjom pratilo stanje vodosnabdevanja po naseljenim mestima opštine Inđija.

Kako je praksa do sada pokazala, toplo vreme, kao i prognoza istog po pravilu dovodi do visoke potrošnje vode, koja za rezultat ima ubrzano trošenje rezervi vode i povećano opterećenje na izvorišne bunare.
Ukoliko takvo stanje potraje, jedna od poslednjih mera koja se koristi za stabilizaciju sistema vodosnabdevanja su noćne restrikcije koje omogućavaju da se sistem dopuni, te da vode bude dostupna svim potrošačima u najtoplijem delu dana.

Trenutno stanje na izvorištima naselja opštine Inđija je stabilno.

Budući da su u narednim danima najavljene tropske temperature, a da bi se u takvim uslovima održalo stabilno stanje vodosnabdevanja, JKP „Vodovod i kanalizacija“ unapred apeluje na potrošače da racionalno koriste pijaću vodu.

Jedino na taj način se može obezbediti jednak kvalitet usluge i dostupnost pijaće vode za sve potrošače u sistemu.

U slučaju promena u stanju sa vodosnabdevanjem potrošači će biti obavešteni.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: