• ponedeljak, 15. jul 2024.
Za razvoj lovstva u Vojvodini dodeljeno 108,6 miliona dinara
Društvo | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

Za razvoj lovstva u Vojvodini dodeljeno 108,6 miliona dinara

29. jun 2024. godine

Za razvoj lovstva u Vojvodini putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojeno je preko 108,6 miliona dinara, a ugovori o dodeli sredstva uručeni su korisnicima u Lovačkom savezu Vojvodine.

Zaključen je ukupno 261 ugovor, sa 93 korisnika, među kojima najveći broj čine lovačka udruženja − 85, javna preduzeća i privredna društva.

Ugovore je korisnicima, koji su ostvarili prava na ova sredstva iz budžetskog fonda za razvoj lovstva AP Vojvodine za 2024. godinu, uručio pomoćnik resornog sekretara Milan Dozet.

On je ukazao da je ovoga puta Sekretarijat posebnu pažnju posvetio podršci biodiverzitetu, odnosno unapređenju stanja populacije divljači i njihovih staništa.

-Ovakvom podrškom želeli smo da omogućimo bržu reprodukciju divljači. Sekretarijat vodi računa i o projektima javnih preduzeća, koji su od strateškog značaja za lovni turizam – naglasio je Dozet.

Sredstva koja su danas dodeljena, osim za unapređenje stanja populacije divljači i njenih staništa, namenjena su i za opremanje korisnika lovišta, praćenje stanja pojedinih vrsta divljači u Vojvodini, nabavku odraslih jedinki fazana, nabavku žive divljači poljske jarebice i muflona.

Korisnici sredstva, prema uslovima konkursa, mogu sredstva utrošiti i na izgradnju i rekonstrukciju lovno-tehničkih objekata i nabavku žive divljači u lovištima posebne namene, nabavku opreme za korisnike lovišta, istraživanje realnog prirasta zeca, kao i za troškove osiguranja korisnika lovišta na ime štete od divljači.

Dodeli ugovora prisustvovao je i zamenik pokrajinskog sekretara Zoltan Tot.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: