• ponedeljak, 15. jul 2024.
U subotu „Dan Dunava“ u Banoštoru
Vesti | Beočin
0 Komentara

U subotu „Dan Dunava“ u Banoštoru

28. jun 2024. godine

Tradicionalna, 13. po redu međunarodna manifestacija „Dan Dunava“ biće održana u subotu, 29. juna, sa početkom u 10 časova u Banoštoru.

I ove godine za posetioce je pripremljen celodnevni program i druženje koje će u centru Banoštora okupiti aktiviste i ljubitelje Dunava kao i posetioce svih uzrasta i generacija.

Posebna pažnja posvećena je najmlađima i njihovoj edukaciji o očuvanju eko-sistema Dunava kao reke koja ujedinjuje narode deset evropskih zemalja u svojoj dužini od 2.850 kilometara.

Kroz zanimljiva predavanja, radionice koje se realizuju u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zaštitu prirode i Nacionalnim parkom „Fruška gora“, najmlađi posetioci će i ove godine imati priliku da upoznaju različite aspekte životne sredine, probleme zagađenja vode i uticaja na okolinu ali i da izvuku lepe pouke i znanja šta svako od nas može da učini za lepšu i čistiju prirodu.

U okviru pratećeg programa manifestacije publika će uživati u nastupima crkvenog hora „Blagovestitelj“ iz Suseka, dečijeg hora „Sveti Vasilije Ostroški“ iz Beočina, nastupe učenika OŠ „Jovan Popović“ iz Suseka, folklornog i tamburaškog ansambla KUD „Brile“ iz Beočina i mešovitog hora „Mi & La ma štiklama“ koji dolaze iz Novog Sada.

Tradicionalno, kao i svake godine banoštorsko Udruženje žena „Jana“ pripremiće oko 2500 krofni koje će se besplatno deliti posetiocima.

Svakako, ni odrasli neće biti zapostavljeni jer organizatori pripremaju takmičenje u sportskom ribolovu kao i nadmetanje u kuvanju ribljih kotlića.

Organizatori manifestacije su Mesna zajednica Banoštor i Turistička organizacija opštine Beočin dok je pokrovitelj događaja Opština Beočin.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: