• četvrtak, 18. jul 2024.
Pomoć Pokrajinske vlade za DVD u Sremu
Društvo | Vesti
0 Komentara

Pomoć Pokrajinske vlade za DVD u Sremu

19. jun 2024. godine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo upriličio je danas dodelu ugovora u vrednosti od 20 miliona dinara za programe 38 dobrovoljnih vatrogasnih društava na teritoriji AP Vojvodine.

Korisnicima je ugovore uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Petar Samolovac koji je istakao da su bespovratna sredstva opredeljena za podsticanje aktivnosti značajnih da zaštitu od požara u 2024. godini.

-Od 2019. godine, od kada je uvedena ova konkursna linija, utrošeno je 113 miliona dinara za nabavku neophodne opreme dobrovoljnim vatrogasnim društvima – rekao je Samolovac.

Prema njegovim rečima, u tom periodu dobrovoljna vatrogasna društva ovim vidom podrške nabavila su više od 3.000 radnih zaštitnih uniformi.

-Resorni sekretarijat nastaviće sa kontinuitetom finansiranja nabavke potrebne opreme, s ciljem da se unaprede njihove aktivnosti i pomogne rad na terenu – naveo je Samolovac.

Sredstva su dobila dobrovoljna vatrogasna društva – Uzdin, Moravica iz Stare Moravice, Mokrin, Mramorak, Maronka Karolj iz Malog Iđoša , Erdevik, Matica Subotica, Gložan, Doroslovo, Pančevo, Čantavir, Novi Kneževac, Sajan, Riđica, Stapar, Stanišić, Bajmok, Horgoš, Bač, Glogonj, Pločica, Nikinci, Iđoš, Senta, Banatska Topola, Svetozar Miletić, Maradik, Bački Breg, Telečka, Sredoje Brusin iz Kumana, Crepaja, Debeljača, Dubovac, Ostojićevo, Đurađ Branković iz Kupinova, Kljajićevo, Male Pijace i Novo Miloševo.

Dodeli ugovora je prisustvovao i podsekretar Aleksandar Panovski.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: