• četvrtak, 13. jun 2024.
Pećinačka škola spremno dočekuje početak rekonstrukcije
Hronika | Pećinci
0 Komentara

Pećinačka škola spremno dočekuje početak rekonstrukcije

1. jun 2024. godine

Kako je početak radova na kompletnoj rekonstrukciji i dogradnji Osnovne škole „Slobodan Bajić Paja“ u Pećincima postao pitanje dana, tako i kolektiv ove ustanove ubrzano privodi kraju pripreme za izvođenje nastave u novim uslovima tokom šestomesečnih radova.

Kako je rekla direktorka pećinačke osnovne škole Milijana Srdić, pripreme su već uveliko u toku, s obzirom da je početak radova blagovremeno najavljen.

S obzirom na broj učenika koji trenutno pohađaju ovu školu, deo učenika će biti raspoređen u prostorije Srednje tehničke škole, dok će deo učenika biti raspoređen u objekat područne škole u Subotištu.

Vrednost ove investicije je nepunih 440 miliona dinara, a pored rekonstrukcije postojećih 1.793 kvadratna metra, biće dograđeno još 477 kvadratnih metara, što će značajno uvećati raspoloživi prostor. Projektom je predviđena zamena krovne konstrukcije i stolarije, postavljanje toplotne izolacije i na krovu i na zidovima, zamena svih instalacija, nova fasada i krečenje prostorija, tako da će deca dobiti praktično novu školu, koja će ispunjavati sve uslove za odvijanje nastave po najsavremenijim standardima.

www.pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: